Депутат иска термокамери в парламента

Валентин Касабов иска да се ограничат посещенията в НС

Депутат иска термокамери в парламента | StandartNews.com

Термокамери на входа на парламента предлага депутатът от НФСБ Валентин Касабов. Той съобщи, че подобна мярка за училищата поискали и настоятелства в Бургас и Варна.

„Чисто превантивно предлагам да се сложат термокамери на входовете на парламента. Така все пак ще се намали опасността от коронавируса“, заяви Касабов. Той внася официално предложението си в НС.

Цената на една термокамера в Европейския съюз е коло 25 000 евро. Имало обаче и качествени китайски варианти за около 4500 евро. Срокът на доставката бил около 30 дни, обясни народният представител. Според него термокамерите и защитните облекла поне временно следва да се освободят от ДДС, който е 20% и повишава сериозно цената. Така ще се облекчат училищата и спомоществователите, които искат да закупят устройствата за предпазване от короновируса, категоричен е депутатът. Касабов смята, че следва временно да се ограничат и други посещения на парламента по отношение на външни лица.

Предстои приемането на много важни закони и не може да се допусне Народното събрание да не работи. Един от тези законопроекти е свързан със създаването на единен център за борба с тероризма, категоричен е депутатът от ОП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай