Деница Сачева е новият социален министър

Областният управител на Перник Ирена Соколова ще бъде освободена още утре

Деница Сачева е новият социален министър | StandartNews.com

Деница Сачева ще бъде предложена във вторник за социален министър, съобщи премиерът Бойко Борисов. В момента тя е заместник-министър на образованието.

Министър-председателят допълни, че пет пъти е връщал оставката на Бисер Петков и колегите му от кабинета вече не искат да работят с него. „Ако си го харесват майките, като станат министри – да го вземат”, каза премиерът Борисов.

По думите му с Деница Сачева правителството ще има по-добри резултати, а кандидатурата ѝ е консултирана вече с коалиционните партньори.

Областният управител на Перник Ирена Соколова ще бъде освободена още утре, а оставката ѝ ще се гласувана в сряда, посочи още премиерът. До освобождаването ѝ от поста се стигна след серия от протести в града заради кризата с водата.

„Аз съм и го обявил. Защото не може, пак казвам, има градове и области - сложиха си режим и харчеха разумно. Променяме цялото водоснабдяване за стотици милиони. Там заради пустите избори, кметът си понесе своята оценка. Мисли се допълнително откъде може да има водоснабдяване за Перник”, коментира министър-председателят и допълни, че проблемът ще се коментира на утрешната среща за климатичните промени в Мадрид.

Финансовият министър Владислав Горанов коментира повишаването на кредитния рейтинг на страната от ни „Стандарт енд Пуърс”. По думите му оценките са основание за развитие на макроикономическите показатели, очаква се икономическият растеж да достигне 3,6% и има положителен коментар за структурните реформи по присъединяването към ЕRM2.

„Достигаме най-високия кредитен рейтинг на Балканите, преди Гърция Турция и Румъния, като добра перспектива. Успяхме след фалита на КТБ не само да възстановим кредитния рейтинг. Това е добра позиция за дебатите по бюджета. Дава основание за по-голям оптимизъм в инвеститорите и развитие на икономиката”, заяви Горанов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай