Демократична България си заплю три министерства

Ето кои ведомства иска да управлява

Демократична България си заплю три министерства | StandartNews.com

Три министерства си заплю Демократична България, въпреки че ако се вярва на Румен Гечев (БСП), управленската формула ще е 8:4:3:2 и за хората на Христо Иванов е предвидено едно ведомство по-малко

Логично е Кирил Петков да е премиер, а Асен Василев – министър на финансите, заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ съпредседателят на „Демократична България“ Владислав Панев.

По думите му вариантът дясната коалиция да не участва в бъдещото правителство е „много хипотетичен”.

„Като слушам нагласите в другите три партии, не смятам, че ще пропуснем възможността да бъдем двигател на реформите в няколко сектора – правосъдие, дигитализация, околна среда. Имаме най-способните експерти в тези сектори”, каза Панев, ясно показвайки, че ДБ иска да управлява тези три ведомства. Дори г-н Христо Иванов да не е министър, ние имаме и други способни хора, които могат да оглавят правосъдното министерство, допълни Панев. От парламентарната трибуна днес Христо Иванов заяви, че няма да бъде министър.

Панев посочи, че предстои окончателните решения да се вземат от колективните органи на коалицията. Относно разпространеното съотношение на постовете в следващия Министерски съвет – 8:4:3:2,  той отговори, че не се говори за такива съотношения, защото е важна експертизата.

Панев допълни, че очаква още следващата седмица да се подпише коалиционното споразумение. Той призна, че структурата на МС се обсъжда, коментирано е да има нови министерства. Обясни, че има различия между бъдещите коалиционни партньори, но е важно да се търсят приликите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай