Дариткова: Правителството успя с решения навреме

Самата Дариткова се зарази с вируса преди няколко седмици, но премина успешно през това предизвикателство

Дариткова: Правителството успя с решения навреме | StandartNews.com

Епидемията у нас се разви по възможно най-добрият сценарий, а заслугата за това е на правителството, което взе правилни и навременни мерки, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването “Беновска пита“ по Канал 3.

"Ситуацията даде възможност за много конспиративни теории. Коронавирус заболяване има. Над 4 милиона души по света са заразени, 300 000 са починалите - това не е гигантска световна конспирация", категорична бе д-р Дариткова.

"Дезинфекцията и социалната изолация са най-сигурните превенции срещу заразата. COVID-19 не е изчезнал, а ваксина още няма", напомни тя.

Самата Дариткова се зарази с вируса преди няколко седмици, но премина успешно през това предизвикателство, като притесненията ѝ от медицинска гледна точка са били от неочакваната клинична картина, която би могла да се прояви от тази непозната за света болест.

Д-р Дариткова разкри, че е имала отпадналост и общи симптоми по време на коронавируса.

"Дори и да имаме нова вълна на вируса, вече придобихме достатъчно опит", каза д-р Даниела Дариткова. Медицинската общност в България и по света със сигурност ще е много по-подготвена при евентуална втора вълна на коронавируса през есента, благодарение на натрупания опит тази пролет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай