Данчо Пенчев пак на амбразурата: РЗИ ще карантинира властта

Шефът на инспекцията бе уволнен в края на 2020 г., когато не наложи изолация на президента

Данчо Пенчев пак на амбразурата: РЗИ ще карантинира властта | StandartNews.com

Шефът на РЗИ Данчо Пенчев е казал, че участниците в КСНС, свикан от президента, ще бъдат карантинирани, съобщи Нова тв, като цитира БТА. Това се случва след като председателят на парламента Никола Минчев е дал положителен тест за ковид след 6-часовата среща при държавния глава. 

Малко по-рано от Министерски съвет обявиха, че премиерът Кирил Петков е решил сам да се карантинира. Така се отлага срещата му с работодателите за компенсации цената на тока, предвидена за днес.

Кирил Петков под карантина. Ами Северна Македония?

Д-р Данчо Пенчев отново е на амбразурата да взема тежки решения. В края на 2020 г. той  беше уволнен заради скандала около карантината на президента. На Румен Радев не беше наложена изолация, въпреки че той бе в непосредствена близост на форума „Три морета“ в Талин заедно с полския държавен глава Анджей Дуда, който също се оказа няколко дни по-късно болен от коронавирус. Така бе престъпена заповедта на здравното министерство за изолация на контактни със заразени.

В последствие д-р Пенчев се върна като зам.-директор на столичната Регионална здравна инспекция (СРЗИ). По-късно отново застана начело на институцията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай