Чобанов:ДПС осигури по 120 лв. за пенсионерите, това е добра новина

Да не я превръщаме в негативна, каза зам.председателят на бюджетната комисия

Чобанов:ДПС осигури по 120 лв. за пенсионерите, това е добра новина | StandartNews.com

Идва зима, цените галопират, радвам се, че ДПС успя да издейства по 120 лв. за пенсионерите. Това е подкрепа за тях в трудните месеци,  заяви Петър Чобанов, зам. председател на бюджетната комисия в парламента, пред Нова тв.

Той припомни, че ДПС е подкрепило предложението актуализацията да се извърши след 25 декември. Дали ще има допълнителна добавка след това, зависи от следващия кабинет, каза Чобанов. Очаквам да обсъдим какво се случва като цяло с пенсионния модел, как се подсилва той, защото сега само харчим, посочи Чобанов.

На въпрос дали с добавките не се обезсърчават хората да се осигуряват на по-високи суми, Чобанов отговори: "Винаги се опитваме да превърнем една позитивна новина в негативна. Хубавата новина е, че ДПС осигури по 120 лв. за пенсионерите в трудните месеци". В пенсионния ни модел има огромен дефицит, трябва реформа, каза още Петър Чобанов.

Ние вече сме в центъра, защото бе прието нашето предложение за 120 лв. - в първия случай с гласовете на ГЕРБ и БСП, във втория - с партиите на протеста. Ние имаме прогрома за ускорено и догонващо развитие, ще поставим приоритетите на масата и ще питаме кой не е съгласен с тях, каза още Чобанов. И посочи, че не само пенсионерите, но и бизнесът е важен в тази програма.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай