БСП–София:Методи Лалов уронва престижа на СОС

Столичните социалисти категорично застават в защита на колегата си Васко Тодоров, както и на останалите трима общински съветници, с чиито имена Лалов е започнал предизборната си кампания

БСП–София:Методи Лалов уронва престижа на СОС | StandartNews.com

В продължение на много време г-н Методи Лалов прокарва политика на злепоставяне на колегите си в СОС, което води до уронване на престижа не само на тях, а на институцията, която представляваме. Считаме, неговите крайни позиции за недопустими и групата, която той представлява, би следвало или да се разграничи от неговите действия и думи, или да предприеме други подходящи мерки по отношение на неговото поведение във вътрешнопартиен план. Това каза Калоян Паргов в декларация от името на групата на „БСП за България“ в Столичния общински съвет.

„Вече близо 2 г. сме колеги, но има някои сред нас, които не могат или не искат да изпълнят тази дума „колеги” с истинското й и достойно съдържание. За съжаление, г-н Методи Лалов е ярък изразител на това неуважение – не само към членовете на общинския съвет, но и към институцията, чиито представители сме всички ние“, посочи лидерът на столичните социалисти.

В документа се казва още, че личните му, в партиен план интереси, започват да се проявяват във вредни и систематични тенденции, стигащи до крайности. „Тази тенденция предполагаме, че е израз на негова лична позиция, а не толкова на политическата група на „Демократична България” в СОС“, считат общинските съветници от БСП - София.

Столичните социалисти категорично застават в защита на колегата си Васко Тодоров, както и на останалите трима колеги, с чиито имена г-н Лалов е започнал предизборната си кампания. „Ние, групата съветници от „БСП за България” няма да толерираме подобно грубо, манипулативно и крайно поведение, срещу когото и да е в общинския съвет“, изтъкна Паргов в декларацията.

„Документ с невярно съдържание е термин от Наказателното право и съветваме въпросното лице да си прегледа студентските записки, още повече, че документите ги е готвил лично той и би следвало да е поласкан, че карантирирани и/или възпрепятствани по други причини членове на комисията за изслушване на кандидатите за съдебни заседатели, са се доверили на неговата експертиза и са подписали материала“, заяви председателят на групата на БСП.

„В условията на пандемия многократно сме заседавали онлайн и след това сме идвали в администрацията на СОС да подпишем лично всички протоколи. Нима, година назад, всички решения на СОС и комисиите към него, са нелегитимни или документи с невярно съдържание, г-н Лалов? Това ли, твърдите?“, попита Паргов.

„Няма да позволим, да се подигравате с колегите ни. Вече сте кандидат за народен представител, желаем Ви успех, но нека той не е на гърба на общинските съветници от София“, категоричен бе Калоян Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай