БСП готови с евролистата, но няма да я обявят

БСП готови с евролистата, но няма да я обявят | StandartNews.com

София. „Няма да обявим кои ще бъдат първите пет човека, които ще водят листата на БСП за евроизборите", заяви в „Здравей, България" по Нова ТВ Антон Кутев от „Коалиция за България", като добави, че първо смятат да видят другите и тогава да обявят своята листа.

„Ако изведем сега нашата листа всички щяха да се упражняват по нея. Не ни притеснява нищо, ние сме готови с нея и с хората, които трябва да бъдат вътре", допълни той.

Запитан за едно евентуално решение на Сергей Станишев да води листата, Кутев каза, че не знае дали лидерът на БСП е взел такова решение, но коментира, че той има много силен европейски авторитет, който би бил полезен на един водач на листа.

Във връзка с провеждането на референдум заедно с изборите за евродепутати Кутев заяви от името на БСП, че те винаги са изразявали подкрепата си за провеждането на такова допитване до хората. „Проблемът на този референдум е, че въпросите не са зададени правилно. Смятам, че има много по-съществени въпроси в момента, които биха могли да се зададат", мотивира позицията си той.

На въпрос дали смята, че народът трябва да решава как да бъдат избирани народните представители, които решават доходите и пенсиите им, той отвърна, че това е задължително да бъде тема за обсъждане с хората. „Само че това обсъждане се прави по много различни начини. Референдумът е един от тези начини, но не единствения", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай