БСП завря. И Крум Зарков скочи на Нинова

Защити Кирил Добрев

БСП завря. И Крум Зарков скочи на Нинова | StandartNews.com

БСП завря след опита за изключване на Кирил Добрев - без заседание на Националния съвет, на подпис и на тъмно. Предложението е единствена точка в дневния ред на неприсъственото заседание на Националния съвет на БСП утре, 30 декември 2021 г.

ВИЖ ОЩЕ: Скандарът расте! БСП-Перник: Изключване на Нинова

Никой не може да изключи БСП от сърцето ми, отговори на удара Кирил Добрев. БСП за България-Перник се вдигна в негова защита и поиска оставката на Корнелия Нинова - заради серията позорни избори загуби и саморазправата с партийци.

ВИЖ ОЩЕ: Добрев отвърна на удара: Никой не може да изключи БСП от сърцето ми

“Няма човек, няма проблем” е възможно най-лошият начин на мислене, обяви във Фейсбук и Крум Зарков, който вече заяви, че ще се кандидатира за лидер на БСП срещу Нинова. Изключването на Кирил Добрев на подпис, между празниците, без практическа възможност да се защити срещу обвиненията, не е редно, допълни Зарков.

Ето цялата позиция на Крум Зарков:

“Няма човек, няма проблем” е възможно най-лошият начин на мислене. Винаги е бил такъв и никога не е довел до нищо добро.

В последните години БСП натрупа опит с изключванията. С някои от изключените после се коалира, с други войната продължава, но нито в един случай това не доведе до по-добър резултат. Затова ще гласувам “против” изключването на Кирил Добрев. Имам много несъгласия с него. Противопоставих се на неговата кандидатура за председател. Все още считам, че той не бива да е в първите редици.

Но изключването му на подпис, между празниците, без практическа възможност да се защити срещу обвиненията, не е редно. Още повече, че в следващите седмици предстоят заседание на Конгреса и събирания на Националния съвет с оглед провеждането на пряк избор на председател.

Кой има интерес от поредния ялов вътрешнопартиен сблъсък вместо спокойна и градивна кампания за пътя, по който БСП трябва да поеме за да се възстанови?

Със сигурност не са социалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай