Акционер в "Сиела Норма" отрича връзки с Петков и Василев

ГЕРБ излязоха с твърдения, че адвокатската му кантора е свързана с ДКК и ББР

Акционер в "Сиела Норма" отрича връзки с Петков и Василев | StandartNews.com

Никога не сме имали договор с Държавната консолидационна компания (ДКК) и Българската банка за развитие (ББР), заяви пред бТВ проф. Иван Тодоров в отговор на твърденията на ГЕРБ, че адвокатската му кантора е свързана с двете държавни дружества.

Той е акционер в „Села Норма“, чиито собственик и управител е неговият брат Веселин Тодоров. Бившите управляващи намекнаха и за изборни манипулации заради връзката с компанията, доставила машините за вота.

„Изключително прост коментар. Никога не сме имали договор с ДКК и ББР. Никога не сме водили преговори, никога не сме участвали в процедури. Не познавам директорите им. Защо е този шум? Обяснявам си го с това, че „Сиела Норма“, с която съм свързан, проведе изключително успешно изборите – тя постави рекорд с 0,32% машини, излезнали от строя при средно 2% за света“, похвали се Тодоров.

Според него така се търсят оправдания. Тодоров беше категоричен, че не познава Асен Василев и Кирил Петков. „Нямаме договор за правни услуги с ББР. Нека някой да ми го покаже! Ние не сме водили разговори с тях, дори не ги познавам. Нямам тесни приятелски отношения с политици“, добави той.

Призна, че депутатът от „Продължаваме промяната“ Лена Бориславова е работила за кантората му, след като се е дипломирала, но от години не е при тях. Добави, че за тях са работили настоящи политици, но не ги спомена поименно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай