Бой по Марешки от сутринта

Даде оферта на президнента - Взимай Кабакум и ставай олигарх

Бой по Марешки от сутринта | StandartNews.com

 

Лидерът на Воля Веселин Марешки засенчи всички политически битки след решението на Апелативния съд във Варна да бъде осъден на четири години затвор за изнудване и ракет. Той е обвинен, че е изнудвал мъж за сума от 10 000 лева, която трябвало да е месечен наем за пицария.Според съда деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Марешки пък категорично заяви, че изнудване не е имало.

Докато лидерът на ВОЛЯ обясняваше по Нова телевизия как няма да бяга от страната, а е готов да се защитава в съда, отколешните му неприятели загряха социалните мрежи.

Първо Мая Манолова  пусна снимки по време на вчерашното заседание на съда, за да покаже, че Майбаха му е на паркинга, разрешен единствено за прокурори и съдии. Как това скъпо возило се  оказва на специализирания паркинг, възмущава се тя през пост на движението й Изправи се.БГ, цитиран от Петел.

После Мартин Карбовски пусна гневен пост, в който поиска Марешки да напусне веднага Народното събрание. „Той седи на стола на титани, но е съден и осъден за рекет, пише журналистът, цитиран от 19min.bg.

Към него се присъедини и колегата му Иван Бакалов, който пък заяви, че присъдата на Марешки показвала колко е основателен призивът ”Мутри вън!”, цитиран от Актуално.

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен”, смята лидерът на ВОЛЯ.

Той обяви две оферти. Едната е за президента. Безвъзмездно ще му подаря варненския плаж Кабакум, а той нека да си подаде оставката и да стане олигарх! Понеже не вярвам на неговата съвет, ще предложа на Корнелия Нинова да заменим тази толкова ценна пясъчна ивица за „Техноимпекс“, заяви осъденият депутат.

„През годините за бандитската приватизация, за далаверите за милиарди няма нито един осъден, а за това, че Марешки си е поискал наем за негова собственост, се намери съдия да произнесе присъда“, добави той.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция, и че съдебната система е независима”, смята Марешки.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на ВОЛЯ.  Той е категоричен, че искат да очернят името му: „За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“, категоричен е Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай