Борисов:"Левски" ще го има и след мен и Божков

Думите "одържавяване", "национализация" са неверни, каза премиерът

Борисов:"Левски" ще го има и след мен и Божков | StandartNews.com

"Изпълнили сме нашето задължение да се провери и да се констатира. Правим го в много компании и на много места. Сега му е дошло времето за проверка. Къде е описан "Левски" тук? Това каза в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов. И заяви: "Левски" ще го има и преди и след мен и Божков".

ВИЖ ОЩЕ: Ще има среща на феновете на Левски с Борисов

"Очаквам в скоро време прокуратурата да даде заключения. Думите "одържавяване", "национализация" са неверни. Ако фирмите не плащат такси на държавата, им се взема лиценза, нищо друго", каза още премиерът.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов поискал гаранции за държавния монопол в лотарията

В сряда „Национална лотария“ АД, „Евробет“ ООД и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ) излязоха с позиция, в която се казва:

„Днешното изявление на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев потвърди, че частните оператори в игралния бизнес не са извършвали нарушение на закона, който определя събирането на такси.

За проверявания период от 2014 до 2019 г. са внесени 500 млн. лева.

В допълнение директорът призова да се спрат спекулациите по темата, които уронват престижа на целия сектор.”

Както винаги сме заявявали, българските институции получават пълна подкрепа от нас в извършваните от тях проверки за установяване на безспорната истина, обявиха още от Национална лотария“ АД, „Евробет“ ООД и
Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай