Борисов препоръча преговори между Ципрас и Заев за името на Македония

Нашето правителство е най-зеленото, заяви премиерът по адрес на Зелените

Борисов препоръча преговори между Ципрас и Заев за името на Македония | StandartNews.com

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че премиерите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас могат да решат дългогодишния спор за името чрез директни преговори, предаде агенция МИА.

В изявление за гръцката агенция АНА-МПА Борисов каза, че е оптимист и че насърчава двамата премиери да седнат на масата и да решат проблема, както направиха той и Заев с Договора за добросъседство между Македония и България, предава БТА. Борисов подчерта, че е оптимист за решаването на спора за името и предложи помощ на двамата премиери, ако им е необходима. "София желае отлични отношения между Атина и Скопие, каквито България има и с двете страни", каза Борисов.

По-рано през деня премиерът защити правителството си от обвиненията на Зелените, които протестират срещу втория кабинков лифт в Банско. "По-зелено правителство от нашето няма, каза премиерът.

Бойко Борисов посочи, че позицията им е „много ясна, много точна и много зелена". „ Изцяло свързана с опазване на околната среда и не става въпрос за нито..не хотел, чайна не може да се направи, тоалетна не може да се направи. Това им обяснете още веднъж и че единствената ни цел е този ангажимент, който имаме към хората в Банско, Разлог, към туристическия бранш, да улесним качването на скиорите, сноубордисти и всички останали в планината и да намалим замърсяването на практика от пътя, който всички сте били, знаете какво е...", каза премиерът пред камерите и министрите.

"При всички положения, това, което може да се случи в буферната зона, която представлява 2% от територията на НП Пирин е само спортната инфраструктура. Естествено нито една керемида не може да бъде построена извън спортната и съпътстващата техническа инфраструктура", увери за пореден път министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай