Борисов: Обща листа на десните сили не е утопия

Борисов: Обща листа на десните сили не е утопия | StandartNews.com

Кърджали. „Обща листа на десните сили не е утопия и при повече политическа култура и толерантност това може да се случи. Като начало може да се направи общ щаб на български партии в център дясно, членове на ЕНП, защото всички ще отидат в една парламентарна група в ЕП". Това заяви в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него по този начин биха се синхронизирали действията като отработване на теми. „Ние сме отворени за това. Сега още е трудно да се направи обща листа, но ще бъдем принудени от реалността", допълни още Борисов. Той участва във форум на младежкия ГЕРБ, където обяви, че в листата на партията за евроизборите освен Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева влиза и Владимир Уручев.

„Българските мюсюлмани в ДПС и в ГЕРБ не бива да бъдат конфронтирани както помежду си, така и с българите християни. Българските мюсюлмани не са пропаст, а мост, и ние трябва да бъдем заедно", подчерта още Борисов и попита риторично: "Питам се какво каза Станишев, кой иска да вземе Кърджали?".

Борисов припомни, че партия ГЕРБ подпомага еднакво и църкви, и джамии. „Тук, на тази земя, живеем заедно и колкото сме по-единни, толкова сме по-силни". По думите му в България няма етнически проблем, ако партиите не го създават. По повод отговорността на политиците лидерът на ГЕРБ заяви, че с Лютви Местан са длъжни да изпият в центъра на Кърджали по едно кафе, но това не значи коалиция.

В късния след обед в града край Арда се очаква Местан да се срещне с актива на ДПС. От пресцентъра на ДПС потвърдиха за среща следобед между двамата лидери.

Пред участниците в семинара на МГЕРБ Борисов коментира застрояването на Карадере като „пладнешки грабеж от хора, които нямат срам и морал". По повод избора на ЦИК Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да пречи на работата на Комисията, защото на 25 май вотът е за Европейски парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай