Борисов готов да говори с всички лидери на по кафе или водка

Борисов готов да говори с всички лидери на по кафе или водка | StandartNews.com

Готовност да разговори по важните теми за държавата с всички политически лидери изрази премиерът Бойко Борисов. В отговор на въпрос на "Стандарт" дали пил отново кафе с председателя на ДПС Лютви Местан, лидерът на ГЕРБ заяви: "Този път може да разнообразим с чай, с лимонада, може и по водка, все пак не сме ученици. То ми е слабост, че не се научих да пия, де".

По думите му е крайно време и политиците, и партиите да могат да признават и положителното, и да отчетат и слабостите на
своите опоненти. "Какъв кандидат за кмет да вдигнеш срещу Фандъкова в София? Или срещу Митко Николов в Бургас? Или срещу Живко Тодоров в Стара Загора?", запита той. И допълни, че в Пазарджик ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет. "Особено след това, което видях по телевизията, не виждам шанс за него. Трябва да намери начин да се оправдае. От това, което видях, съм разочарован. Мисля, че съм ясен", заключи премиерът.

В отговор на заявката на Лютви Местан, че при балотаж ще подкрепя и леви, и десни кандидати, Борисов увери, че ако някъде друга партия има по-добър кмет от този на ГЕРБ, формацията на премиера ще го подкрепи. "На мен ми трябват добри, работещи кметове, за да усвояват еврофондовете, да правят програми и всичко това да влиза при хората, да усещат този подем. Защото почти всички градове по оперативните програми "Конкурентноспособност" и "Околна среда" правят площадки, правят фонтани, градини, улици, пречиствателни станции, канализации - за всичко това трябват грамотни екипи, които да работят, така че истински се надявам местните избори да не са раздор, а да сложим още по-добри експерти там, където няма. Готов съм с всички политически лидери да сядам и да разговарям - без никакви изключения", категоричен бе той.

И допълни с усмивка: "А за кафе, ако става въпрос, бих предложил при Мишо Миков, защото той ми върна кафеварката, пазя си я като армаган от него - с радост ще почерпя и ще разговаряме по тези теми".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай