Борисов заговори за оставка на Нено Димов

Ще обсъдя въпроса с коалиционните партньори, каза премиерът

Борисов заговори за оставка на Нено Димов | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов заговори за отстраняване от кабинета на екоминистъра Нено Димов. Ще обсъдя оставката му с коалиционните партньори, заяви Борисов пред журналисти след края на Консултативния съвет при президента Румен Радев. Димов е квота на патриотите, предложен е в правителството от ВМРО. Днес той стана първият министър в най-новата ни история, който бе изведен от кабинета си и отведен на разпит в Спецпрокуратурата. Срещу него има две проверки - за водната криза в Перник и за вноса на италиански боклук у нас. МОСВ е органът, който дава разрешенията за влизане на сметта в България и депонирането й на площадки у нас. Повече от седмица тече разследването на прокуратурата, ДАНС и МВР за незаконния боклук от Италия и връзката му с калабрийската мафия Ндрангета.

В същото време продължават разпитите в следствието "Г.М. Димитров"за водата на Перник. В момента там е прокуристът на ВиК Перник Камен Каменов.

По неофициална информация още сутринта е била разпитана и бившата кметица на Перник Вяра Церовска. Домът и бил обискиран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай