Борисов: За ГЕРБ е най-добре експертен кабинет

Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат.

Борисов: За ГЕРБ е най-добре експертен кабинет | StandartNews.com

Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много. Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията. Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат.

Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Засега правителството остава в този формат. Всичко може да се направи в името на България, но когато има диалог, каза Борисов.

Има няколко нови политически проекта, които също не са в парламента, и сега няколко месеца преди изборите са длъжни да загрявят преди пистата. Не значи, че на всеки, на който му се приискат избори на всеки два месеца трябва да организираме избори, коментира премиерът.

По думите му идва много тежко време. Светът е в депресия и кризата ще продължи много дълго време, посочи той.

Светът влиза във втора вълна от коронавируса. В България така направихме с мерките, че не можете да усетите пандемията. С мерките 60/40, 80/20 успяхме да запазим стотици хиляди работни места. Безработицата в България е към 7%, каза Борисов.

По думите му Европа влиза отново неподготвена в кризата. Не се съгалси да направи общ европейски медицински протокол.

Важните неща за България ги свършихме в този мандат, каза Борисов изтъквайки двойното увеличение на заплатите на учителите, нулевата миграция, банковия съюз, влизането в еврозоната.

Президентът вече също е политически играч. Той не е безпристрастен и това го прави субект, коментира Борисов и държавния глава=

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай