Борисов вика на разговор З. Димитров и Иван Тотев

Двамата местни управници не коментират или не знаят на каква тема ще е разговорът

Борисов вика на разговор З. Димитров и Иван Тотев | StandartNews.com

Областният управител Здравко Димитров и кметът Иван Тотев са поканени днес на среща при премиера Бойко Борисов. В разговора "по мъжки" ще участва и Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщава Марица.

Двамата местни управници не коментират или не знаят на каква тема ще ги подхване министър-председателят, уточнява вестникът, цитиран от Пик.бг.

В местната структура на ГЕРБ тънат в догадки. По-смелите прогнозират, че Борисов вече е готов да обяви кого от двамата предлага за кмет на Пловдив на предстоящите избори. Не е изключено премиерът да поиска Димитров и Тотев да си стиснат ръцете около следната схема - Здравко Димитров да е кандидат за кмет, а Иван Тотев да си запази партийния пост в Пловдив.

Подобно помирение беше предприето от премиера след местните избори през 2015 г. Двамата бяха на различните страни на предизборната барикада. Борисов назначи Здравко Димитров за губернатор и публично, в присъствие на митрополит Николай и журналисти, ги закле да работят заедно за града.

Преди четири дни Тотев заяви, че няма да се кандидатира. По-рано пък той самият каза, че Димитров би бил най-добрият кмет.

Другата прогноза е съвсем делова - ще се говори за държавно финансиране на някой важен пловдивски обект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай