Борисов: Удариха ни лошо, да ви е обеца на ухото /ОБЗОР/

Не сме идеални, по по-добри от нас няма, каза премиерът на своите

Борисов: Удариха ни лошо, да ви е обеца на ухото /ОБЗОР/ | StandartNews.com
Не сме идеални, по по-добри от нас няма, каза премиерът на своите Не бъдете кучки, заръча лидерът на ГЕРБ на дамите в листата 8 евродепутати очаква лидерът на СДС Основният опонент на ГЕРБ ще е градската десница, не БСП

ГЕРБ отива на евроизборите с ум, толерантност, без език на омразата, без кучки в кампанията и с голяма обеца на ухото след апартаментгейт. Това стана ясно след речта на лидера Бойко Борисов пред националното събрание на управляващата партия в НДК за представяне на листата й за евровота. Водач е българският еврокомисар по цифрова политика Мария Габриел. Следват досегашните евродепутати отличници Андрей Ковачев и Андрей Новаков, които бяха специално похвалени от Борисов за работата им по спирането на пакета „Мобилност-1”. На следващите места са Ева Майдел и Асим Адемов. № 6 в листата е знаковата фигура на СДС Александър Йорданов. След него бившият министър на европредседателството Лиляна Павлова. От досегашните евродепутати на ГЕРБ единствено Владимир Уручев не е в листата. На последно място е главния секретар на СДС Илия Лазаров. Той сам поискал това – за да бута листата напред.

ВИЖ ЛИСТАТА НА ГЕРБ

Проблемът на ГЕРБ за евроизборите ще е не толкова БСП, колкото градската десница, стана ясно от думите на Борисов. Той заяви, че за опонентите на ГЕРБ от БСП не иска да говори. Но ме е яд на тези, които казват, че са вдясно, но искат отделно да имат един или двама евродепутати. И цялата им кампания ще бъде срещу нашия съюз със СДС. Те не се бият с БСП. Те нямат за задача да управляват. А да рушат нашия съюз и да върнат БСП на власт, каза лидерът на управляващата партия по повод самостоятелното участие на градската десница и отказа й да последва призива на ЕНП за обединение.

Удариха ни лошо. От това зависи дали сме си сложили голяма обеца на ухото, коментира Борисов. И призова: Искам оттук да излезем обединени. Успех на всички – с ум, с разум, с толерантност. За разлика от лидера на СДС Румен Христов, който заяви, че очаква общата листа с ГЕРБ да донесе 8 евродепутатски ста, Борисов се обран в прогнозите си. Няма да казвам колко евродепутати очаквам. Но истински бих помолил българите да гласуват за нас. Не искам да казвам, че сме идеални. Но по-добри все още няма, каза още премиерът.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Не сме идеални, но по-добри от нас няма

Нямам съмнение, че тази листа е по-добра от всяка една – успели, млади, интелигенти, знаещи, можещи, и красиви хора. Забранявам ви да се вкарвате в говоренето на омразата, заръча лидерът на ГЕРБ на своите. А на дамите поръча: „Не искам да сте кучки или каквото е модерно да си – защото с това се хвалят нашите опоненти, докъде я докарахме”. Борисов каза, че винаги е наричал Мария Габриел - Неделчева, независимо, че след като се е омъжила е взела името на съпруга си. На всички, които злоупотребяват с това, че няма българска фамилия Борисов напомни старата поговорка: Откъдето е жената, оттам е родата.

Похвали Томислав Дончев, загърби Цветанов

Няколко знака даде лидерът на ГЕРБ на своите. Той легитимира Томислав Дончев като силния човек в партията. Обърна внимание на първото „партийно” изказване на Дончев, направено минути по-рано и го приветства. Не поздрави Цветанов. А докато седяха в залата видимо му обръщаше гръб. Демонстрира много по-приятелско отношение към лидера на СДС Румен Христов и заместника му Владимир Кисьов, към когото дори се обърна от трибината, припомняйки общите им неволи като кмет са София и шеф на общинския съвет при битката с Румен Гайтански – Вълка и кризите с боклука в столицата.

Дончев: В ГЕРБ сме различни, но не сме разделени

Победата е важна, но е почти най-важната. Така вицепремиерът Томислав Дончев се обърна към съпартийците си. Целта на победата не е да смачкаш другия, не е да го унищожиш. Защото това не е победа, а погром, обясни Дончев. И допълни: Ние имаме нужда от победа, която е триумф на нашите ценности и идеи. Имаме нужда от експерти, лидери, организатори, каза Дончев.

Сигурно от столетия политическите алхимици търсят секретната формула на народната любов. Ние обаче не сме политически алхимици и разчитаме на по-прости технологии – експертиза, работа, и пак работа, заяви още Томислав Дончев. И поръча на съпартийците си: „Ако днес сме добри, утре трябва да сме още по-добри. И да работим заедно”.

Той припомни, че в последните дни се чувало, че ГЕРБ са разделени. Приписват ни неща които нямаме. За разделение може да се говори, когато хората се чудят, в какво да вярват, каза още вицепремиерът. И допълни: Да, ние в ГЕРБ сме различни – едни са млади, други още по-млади, едни са умни, други още по-умни.

Горанов: За 4 години минималната заплата скочи с 65%

От последните европейски избори до сега минималната работна заплата у нас е нараснала със 65%, средната – с близо 50%, а БВП – с 40%, каза на срещата министърът на финансите Владислав Горанов. „Това са постижения, които са плод от една страна на огромните усилия, които полага българското управление в лицето на ГЕРБ, а също така и на партньорството с европейските икономики, с които в годините ставаме все по-зависими и по-зависими“, допълни той. Горанов отбеляза, че 85% от българския износ са свързани с ЕС.

Фандъкова: София е дигитална столица на Европа

През последните 10 години София се промени и стана истинска европейска столица., заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова. "Благодарение на европейската солидарност получихме над 2 млрд. евро, които инвестирахме в развитието на София“, изтъкна тя и специално отличи усилията на българския еврокомисар Мария Габриел за превръщането на София в дигитална столица на Европа.
Кметът на Бургас Димитър Николов във видеообръщение заяви: „Желаем от името на Бургаска област успешно представяне на вота. Нека нашата листа ЕНП да победи на изборите, а водещият кандидат да бъде бъдещият председател на Европейския съюз. Успех приятели!“. Видеообръщението било записано лично от Цветан Цветанов.

Дариткова: ГЕРБ умее да управлява в кризи

ГЕРБ доказа, че умее да управлява в кризи, заяви новият лидер на ПГ на управляващата партия Даниела Дариткова. И увери, че на тези избори ГЕРБ отново ще покаже силата си. Сега ние се нуждаем само и единствено от силна България и от обединена Европа, каза Дариткова. И увери кандидатите на ГЕРБ: Имате пълната подкрепа от парламентарния отбор на ГЕРБ.

Габриел: България е зеницата на Европа

България е зеницата на очите на Европа и тя трябва да бъда пазена във всеки момент. Нека го направим и в тази кампания, каза водачът на листата Мария Габриел. И допълни: Днес заедно показваме, че зад думата обединение не се крият користни мисли, а воля за защита на нашите ценности. Днес повече от всякога има нужда от това. Защото Европа се намира в труден момент. Предизвикателството е, че България е и може да бъде обединител за каузи.

Йорданов: Днес е хубав ден за българската демокрация

Днес е хубав ден за българската демокрация, обърна се със заковата си реплика от зората на прехода Александър Йорданов. Бившият шеф на парламента беше най-вяло аплодиран при представянето на кандидатите за евродепутати, а повечето гербери в залата цитираха помежду си солените реплики на Йорданов по адрес на "селския хитрец Борисов", произнесени само преди няколко месеца.

ВИЖ ОЩЕ: Йорданов благодари на Борисов, че възпира БСП да не яхне властта

"Правил съм грешки, но и за много неща съм бил прав. Критикувал съм премиера, но с него съм играл тенис и той винаги ме е побеждавал, как да не го изкритикувам", обърна го на шега човекът на СДС. И заяви: "Благодаря на Бойко Борисов, че вдигна висока бариера пред БСП, за да не се върне във властта".

17 младежи регистрират ГЕРБ първа в ЦИК

ГЕРБ ще се регистрира първа на евровота, както винаги, съобщи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Той бе представен като моторът, сърцето и душата на структурите на ГЕРБ в цялата страна. 17 младежи от 9 ч. днес стояли през ЦИК, за да запишат партията за изборите.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ ще се регистрира първа за евровота

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай