Борисов сърдит на целия свят. Разгроми дъртите вампири

Ядоса се на Петков, че ходел пеша

Борисов сърдит на целия свят. Разгроми дъртите вампири | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разсърди на целия свят. Гневно коментира правителството, цената на тока, зеления сертификат, ваксинацията на децата. Но най-бесен се оказа на премиера Кирил Петков, защото... ходел пеша.

"Как премиер ще ходи пеша по улиците?! Той има толкова много работа да върши. А навън има криминални, недоволни хора, всякакви. Вероятно просто е искал да изглежда по-народен. И Радев ходи веднъж на работа с колело, но само веднъж. И аз съм правил такива глупости. Това е присъщо", каза Борисов пред актива на ГЕРБ.

Преди дни в кулоарите на парламента Петков заяви, че ще го виждаме често по тротоарите на София. "Аз смятам да сменя културата - какво означава да съм министър-председател, аз искам да съм близо до хората, да чувам и проблемите. Не е хубаво да си на върха на властта, където няма кислород. Ще ходя по земята и ще говоря с хората", посочи той.

И изсипа куп цветисти коментари по актуалните теми. Според него мораториума върху цената на тока не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина.

"Има по-разумно решение, хората нямат нужда от екстремност. Това е чудовищна работа", каза Борисов и допълни, че се натрупват загуби при ЕРП-тата, които или държавата ще трябва да плаща, или ще си стигне до съд.

"Бих ги попитал - въглищата ли станаха по-скъпи? Защото цената на тока се вдигна в пъти, откакто напуснахме управлението. И на нас ни предлагаха мораториум, даже два пъти. Но отказахме, защото това е само отлагане на проблема. Цялата власт е тяхна - и за хубаво и за лошо, носят цялата отговорност", заяви Борисов.

Той отправи критики и към мерките, свързани със зеления сертификат.

"Зеленият сертификат работи в демократичния свят, но Кацаров (бившият здравен министър от служебното правителство Стойчо Кацаров) го опорочи, като го въведе от днес за утре. Сертификатът трябва да е за всеки един човек в България. Не може да се дели на парламент и останалите. Не разбирам и как може да се пускат заповеди за след 40-50-60 дни", добави лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов срази и ваксинацията на деца от 5 до 11 години.

"Ние сме дърти вампири - и да стане нещо с нас, не е от значение. Но за дечицата трябва да сме на 100% сигурни, че няма да получат увреждания. Можеше да се изчакат всички клинични изследвания. Можеше да се изчака няколко месеца", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай