Борисов солидарен с хората от протеста

Няма да подава оставка заради предстоящите тежки времена

Борисов солидарен с хората от протеста | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов заяви в началото на днешното правителствено заседание, че покрепя протестиращите и се съобразява с много от исканията им. Напомни, че няма да подава оставка заради трудните времена в социално-икономическо значение, които предстоят пред България.

"Винаги съм подкрепял протестиращите. Разединението на нацията е толкова силно в момента, че не знам как ще преодолеем всичко. България може би е единствената държава, в която се смята, че коронавирус няма и пандемията е отминала. В България вече никой не вярва и не изпълнява. Аз съм разтревожен от това, че есента ще бъде страшно", заяви Борисов. 

"Икономическата криза идва с огромни темпове и то в цял свят, от Америка до Европа, и нито един индикатор не дава, че ще се подобри ситуацията. Тогава икономическите и социалните искания ще станат повече, а нито сме спрели проектите и увеличението на доходите, правим всичко, за да не ни удари силно тази криза", отчете премиерът.

"Ако успеем да задържим доходите така, както искаме, ще завършим годината, както беше в края на 2018 - началото на 2019 година", каза премиерът.

Той разкри, че утре сутрин ще разговаря с коалиционните партньори на ГЕРБ. "Виждам и опозиционерите. Прекрасно познавам всички. Мъчно ми е за полицаите, за невинно битите хора. Взривяват се бомби в хората и целта е да се окървъвява протеста. Защото знаят, видя ли кръв на улицата - веднага тръгвам", каза Борисов.

Той разкри, че вече под въпрос са големите проекти, защото инвеститорите се притесняват от случващото се в страната ни.

Премиерът разкри, че когато е бил запален преди години сградата на бившия Партиен дом страната ни е биула на едно ниво с Унгария, след това Унгария е тръгнала напред, но страната ни е изостанала чувствително.

"Много съм разочарован. Не съм очаквал всичко да е в такива мащаби. Нека да мине Европейския съвет и ще говорим пак", каза Бойко Борисов.

"Ако трябва, Младене, с Каракачанов отидете в парламента, кажете колко са ранените полицаи, но разграничете хората, които наистина имат социални искания. Мога договор да сключа с тях, че ноември, декември, януари, ще съжаляват, че не сме прекарали през иглени уши на икономическата криза", категоричен бе Борисов.

"С цялото ми уважение към Христо Иванов, който говори за намеса в съдебната система - твърдя, че аз не се познавам и не съм се виждал с квотата ни във ВСС, за да предопределям какъвто и да е било избор. Затова да оставим съдебната система и всеки да си отговаря за действията. Да си работи прокуратурата, да си работи съдът и да си отговарят за действията", заяви той

"Забранявам, Дани Кирилов, да пишете във фейсбук, само ги възпалявате. Един ден им се плажуваше, на следващия - не. Един ден ще дойде време и ще ги питат с кой ще управляват. Видна е близостта им с ДПС и техните сценарии. Те ще трябва да отговарят, ние ясно сме казали, че нашите партньори са "Обединени патриоти". Ако сме заедно - добре, ако не, излизаме от властта", каза още Бойко Борисов.

"Хайде... Няма да коментирам вчерашните записи. Ясно е, че проблемът сме аз и Горанов. Защо сме проблемът?  Тези, които говореха от сутрин до вечер за банковия съюз и че правителството го е страх - сега не мъцват", обяви той.

Борисов пак призова да не се нападат полицаите по протестите. "Протестирайте, чуваме ви. Обръщам се към президента - всички ще почнат да говорят къде ни е единението, съгласието. Няколко месеца има до изборите", добави премиерът.

"И пазете се. Коронавирусът не си е отишъл", заяви в края премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай