Борисов: Слави е твърд човек и много го харесвам

Той говори пред болницата, в която преди 2 дни беше опериран

Борисов: Слави е твърд човек и много го харесвам | StandartNews.com

„Парламентът да вземе решение за Щаба. Да гласуват със същия състав ли ще е или с нов. Министърът за една минута може за подпише.“ Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов влиза в президентската битка

Той говори пред болницата, в която преди 2 дни беше опериран.

"Странно ми е как "Демократична, България", уж дясна партия, са на практика най-левите в момента. Готови са без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", заяви Борисов.

"Слави Трифонов не обича хората и каквито и протести да има, никога няма да се съобрази. Може би това е по-правилно. Не знам. Той е твърд човек и аз много го харесвам. Веднъж със Слави Трифонов бяхме на кино и срещнахме Иван Костов с неговата съпруга пред киното. Той се здрависа с мен. Слави Трифонов си подаде ръката, той си бръкна в джоба и не му даде ръка. Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят партията на Слави Трифонов, а не най-голямата дясна, европейска, призната партия от всички – партията на ГЕРБ", посочи Борисов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов е изписан от болница "Софиямед". Той беше в лечебното заведение, където по спешност в понеделник му направиха операция на менискуса. Той благодари на лекарите, че "го спасяват".

"Ние подкрепяме разследването за "Росенец". И затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души", категорично заяви Борисов. Според него някъде е имало разговори за това мнозинство."Нека видим какво не харесват и какво не искат да се направи. Утре с "Има такъв народ" на срещата ще отидат Даниел Митов, Калин Вельов и Любен Дилов-син", уточни министър-председателят.

"Да си гледат работата в парламента. Вчера Нинова каза, че съм казал задкулисно на Станишев да я свали. Слави трябва да се плаши. Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши", отсече Борисов и каза, че ако е бил умен, е щял да ги запише.

"Накарах му се на министъра Ангелов, защото Симидчиев му се обадил и поискал да се видят на четири очи за щабове. Няма такова нещо, затова му разпоредих да отиде на трибуната и да каже на парламента да реши дали иска да възстанови стария щаб, или да състави нов. И министърът отива и с една заповед за една минута го утвърждава", отсече министър-председателят.

Той пожела здраве на Трифонов и каза, че е излязъл от парламента и от Министерски съвет, за да няма напрежение и недоволство."Сменили сме над 40 министри. Сега кой ще носи отговорност. Не му завиждам на Слави Трифонов. Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък мандата", разкри Борисов.Ако има служебно правителство, ще вляза в президентската битка, заяви още Бойко Борисов.

„Първият не се оттегля. Когато отборът прави смени, не прави смени“, каза той."Ако Слави не направи правителство със 165 депутати, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са отговорни хора и всички купом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях. Да видим“, добави още Борисов.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай