Борисов събра актива. Хвали кметовете

Срещата се предава на живо във фейсбук

Борисов събра актива. Хвали кметовете | StandartNews.com

Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ. Той заяви, че се гордее с кметовете на ГЕРБ и направи сравнение с кметицата на „Красно село” от Демократична България, срещу която имаше протести, но въпреки това Христо Иванов не оттегля.

В началото на срещата кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи за пускането на метрото до Горна баня.

Борисов се върна в годините когато е бил кмет като изтъкна, че е нямало нито един работещ шадраван. "Това е една страхотна придобивка", каза той за метрото. "Ако беше лесно и комунистите щяха да направят метро, в Москва има", коментира още премиерът в оставка и допълни, че с метрото се намаляват вредните емисии с 90 000 т годишно.

За бъдещето на града той обяви, че в следващите ни дни, месеци, трябва да бъде дигитална София. "Софиянци очакват модерен, дигитален град", каза той.

Председателят на комисията по финанси в Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви, че БСП и "Демократична България" в общинския съвет са против метрото да продължи до Симеоновския лифт. Георгиев показа на Борисов как може да се купи билет за градския транспорт през телефона.

"Искам всяка възможност на ежедневието да може да се свърши през телефона, да може да се платят данъците през телефона", заръча Борисов към кмета и представители на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай