Борисов с предложение към Тошко Йорданов. Ще се приеме ли?

Актуализират бюджета, за да угодят на диктатора, обяви лидерът на ГЕРБ

Борисов с предложение към Тошко Йорданов. Ще се приеме ли? | StandartNews.com

Политическо предложение към Тошко Йорданов направи публично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод е хаосът с второто четене на бюджета.

ГЕРБ и "Има такъв народ" да напуснат заедно пленарната зала и така да не позволят приемането на бюджетната актуализация, предложи Борисов на брифинг в централата на партията.

"Социалният министър казва, че бюджетът с тези мерки е неизпълним", заяви още Борисов и призова за разум. Според него виновен за приетите противоречиви промени за пенсиите е президентът Румен Радев. "Помнете ми думите. Като се стигне до криза, Радев ще каже: "Политическите партии са виновни. Аз само издавах укази", добави Борисов.

"Юмрукът на Радев доказа, че се родиха партии, които не само не знаят, но и не могат. За да угодят на диктатора Радев, да актуализират бюджета. Той от миналата година се актуализира. Направиха обаче така, че залагат бюджета за следващата година, за бъдещите разходи", каза Борисов и припомни, че е получавал обвинения за бонуса 50 лв. към пенсиите, а сега са одобрени 120 лв. за всички пенсионери месечно.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че приетите вече промени в актуализацията за бюджета ще доведат до санкции за страната. "Ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит. Правителството трябва в рамките на една година да ореже всички разходи и да се самоубие. Това прави Радев - самоубива следващото правителство. Аз няма да вляза в този годеж. Аз съм го живял това с постната пица на Дянков и фалита на КТБ. Пицата постна, а коланът на последната дупка", каза Бойко Борисов.

Според него може да се дават бонуси към пенсиите, но не и те да се покачват окончателно. "И 100 лв. месечно да се дават не е страшно. Страшно е в бюджетните прогнози да няма приходи, а разходите да се вдигнат с милиарди. Това всеки го знае. Тошко Йорданов много добър пример даде с хотел на морето. Изходът от това, което прави Радев с неговата шайка е или да теглим огромен дълг или да плащаме с данъци. Бъдете честни бе хора", заключи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай