Борисов: Призовавам Украйна и Русия за разум

Напрежението да бъде преодоляно с диалог, а задържаните моряци да бъдат незабавно освободени, написа премиерът

Борисов: Призовавам Украйна и Русия за разум | StandartNews.com

С тревога следя напрежението между военноморските сили на Украйна и на Руската федерация в Азовско море, написа в профила си във Фейсбук българският министър-председател Бойко Борисов.

"Винаги съм отстоявал тезата, че трябва да развиваме отношенията си прагматично, на принципа на икономическите ползи и спазването на правилата на международното сътрудничество.

Призовавам колегите от Украйна и Руската федерация за разум и сдържаност, защото лесно може да бъде премината границата, от която няма връщане назад. В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с диалог, а задържаните моряци незабавно да бъдат освободени", предложи българският премиер.

Днес Върховната Рада на Украйна утвърди указа на президента Порошенко за въвеждане на военно положение за 30 дни в 10 области, които граничат с Русия. Украинският парламент призова морските държави да изпратят бойни кораби в Черно и Азовско море, за да бъде предотвратена по-нататъшна ескалация на напрежението от страна на Русия, съобщи агенция УНИАН. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай