Борисов: Оставаме да управляваме!

Говори да протестите, призова да се пазят полицаите

Борисов: Оставаме да управляваме! | StandartNews.com

Борисов направи изявление за протестите, за успехите си докато протестът под прозорците на МС тече с пълна сила и хората искат оставка на кабинета.

Толкова усилия сме направили, нищо не ни задържа в управлението освен отговорността, че ще счупят държавата. Другите са доказали, че не могат да управляват. Оставаме да управляване, защото ако не го направим, щетите за държавата ще са много по-големи, каза той.

За 10 години изградихме повече от Тодор Живков, от всички премиери. Да влязат и да строшат Министерски съвет, да строшат магистралите. ГЕРБ е изградил в пъти повече от всички останали", каза Борисов в обръщението си.

По думуте му сега "ни торпилират медиите си със щедрото финансиране на Божков". Той призова хората, които не обичат управлението и са на протест, да го изразят мирно.

Той прогнозира, че ни очакват тежки времена. Вчера казах, че предстоят изключително тежки месеци и година. Пандемията се развива със страшна сила, а сякаш сме забравили за нея. Никой не спазва мерките. Защо затваряме нощните клубове и дискотеките, тогава? Няма смисъл. Предстоят ужасни месеци – спад на БВП с 10%. Който ще управлява ще трябва да търси широк обществен консенсус. С какво подразнихме – вчера влязохме, там където са белите държави – няма да фалират банки, извсветлихме парите, заяви още министър-председателят.

После премина към темата за Христо Иванов и демонстрациите на "Росенец". Казах му на Христо Иванов. И аз си мислих, че ще избухне напрежение. Те си пият водичка заедно и се целуват. Нещо много добре организирано, за да прерастне по-късно в много голям митинг. Много добре платен. Само след месеци са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли като се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Когато запалят Партийния дом, защото чувам, че за това се готвят, да си спомнят, че последния път последваха 12 години блато за България. Сега ги гледам всички наредили се до президента – Мая Манолова предложи Пеевски, Румен Петков беше министър, Христо Иванов беше министър, припомни Борисов. 

Какво беше сутринта - едно псевдо напрежение. На гърба на ГЕРБ си направиха реклама двете партии. В хор се прегърнаха, пяха песни и какво казаха: "Лоша е държавата, лош е кмета на Бургас, лоша е полицията, лош е ГЕРБ. Това ли е нашата подкрепа, нашата задкулисна коалиция, попита премиерът.

Премиерът на няколко пъти призова простестиращите да се пазят.  Мога да говоря още много, но искам само това да помоля - пазете се, пазете и другите. Не нападайте полицаите - и те са хора.Моля ви, протестирайте колкото искате, но пазате полицаите и вас, призова министър-председателят и допълни, че се надява на здравия разум.

Аз няма да правя като Радев и да призова стотиците хиляди, които са гласували за ГЕРБ да излязат на улицата. "Да влизаш със служебно правителство през задния вход не е демократично. Всеки, които си обича държавата ще направи така, че да не се бият хората, смята Борисов.

Той помоли синдикатите да си направят преоценка.

Молба ми е, пазете се, не се замеряйте. Има вече 5 ранени полицаи. Пазете полицаите, за да ви пазят и вас.Моята глава е дебела, каза премиерът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай