Борисов опроверга нахални твърдения на Радев

Аз не вярвам, че по времето на управлението на някого са умрели 600 000 души, каза премиерът

Борисов опроверга нахални твърдения на Радев | StandartNews.com

На въпрос как ще коментира изказването на президента Румен Радев, който заяви, че по време на управлението на Борисов България се е стопила със 600 000 души, премиерът каза, че не може да повярва, че „един обединител на нацията“ може да произнесе такива думи.

Борисов извади статистика, че по време на управлението на ГЕРБ са се родили над 770 000 млади хора. "Това логика ли е? Това държавен глава ли е?, каза Борисов. "По време на неговата партия 2005 година са починали 113 000", каза още той.

Попитан как ще коментира думите на Румен Радев, в които казва, че ако той управлява, в България няма да се краде, министър-председателят заяви: "Вярно ли така е казал? Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години, може да произнесе такива думи, защото ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше президент и премиер и ги запомнихме само с желанието да се похарчат милиарди за Грипените, не сме си позволили такова поведение. Да не говорим за хъкането и мъкането, което всички чухме". 

Аз не вярвам, че по времето на управлението на някого са умрели 600 000 души. 4 години той е държавен глава, което означава, че поне 200 хиляди са умрели по негово време. Аз съм позитивен човек и вчера много внимателно слушах Йотова, която каза, че аз съм скрил Мутафчийски. А той срещу мен, пием кафе и гледаме Йотова. Такива лъжи...

Тя вика, че ние заедно трябва да излезем от тая ситуация. По време на нашето управление са се родили над 770 хиляди млади хора. Щом смъртността е заради нас, значи със 150-200 хиляди повече млади българи са се родили по нашето време. Това логика ли е? Държавен глава ли е? По време на неговата партия, през 2005 година са починали 113 хиляди, през 2019 са 108 хиляди", допълни премиерът.

Борисов бе попитан и дали ще поиска оставката на финансовият министър Владислав Горанов, като той отговори категорично "не".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай