Борисов: Нямаме съпротивителни сили /ОБНОВЕНА/

Няма град, в който нещо да не е направено, каза премиерът

Борисов: Нямаме съпротивителни сили /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Няма в град, в който нещо да не е ненаправено. Останаха само някъде околовръстни шосета да направим. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Националната предизборна среща на ГЕРБ. И отправи критика към събралите се 2000 представители на управляващата партия, че нямат съпротивителна сила, за да отговарят на фалшивите новини и незаслужените атаки.

Партията, която направи ромските гета, която след десетилетия управление остави ромите неграмотни, сега задава въпроси за тях, каза Борисов. И попита защо няма кой да отговори на това, при положение, че кабинетът е върнал 30 000 деца в училище, дал е милиард лева за училищна инфраструктура и е увеличил двойно учителските заплати.

Нямаме съпротивителна сила.  Севи и Никола /б.р. – пиарите на правителството и на партията Севдалина Арнаудова и Никола Николов/ търсят депутати. И накрая пак гледам по телевизията Тома Биков и още двама-трима, коментира Борисов. "И с министрите е така – трябва да ги търсят, за да си защитят темите и позициите. Да не говорим за случаите в които кметове, министри, депутати си прехвърляте вина", възмути се премиерът. И допълни: „Често Цветанов трябва да покаже своя висш политически пилотаж, за да поправя откровени глупости”.

Хиляди блокове санирахме, вие не събрахте хората да ги представите. В публичното пространство остана, че калпаво сте ги санирали. Ако е вярно -  това е ужасно, ако не е вярно, защото не се защитите, каза още Бойко Борисов. И се зарече: „ Няма да пусна пари за саниране, докато не видя, че не защитавате това, което е направено”. Знаете ли как се събират пари от приходните агенции, как контрабандата се свива от 34% на 5, заяви Борисов. И попита: Защо сдружението на общините не реагира, когато опозицията твърди, че правителството отпуска пари само за общини на ГЕРБ. Питам Даниел Панов /б.р. – кметът на Велико Търново и председател на сдружението на общините/ – защо не кажете град по град какво е направено, каза Борисов. И се възмути: „Все трябва да ви подръчквам. Това е съпротивителната сила. Само като чуете неверните неща до час трябва да сте реагирали, заръча премиерът.

Борисов започна изказването си с въпрос към залата: За какво създадохме ГЕРБ? И когато го създадохме – в какви условия бе това?

„Тогава нашите опоненти бяха министри и първи дами, а народът всячески искаше да се отърве от Тройната коалиция, припомни лидерът на ГЕРБ. Той съобщи, че тогава фондация „Конрад Аденауер”, която днес е основен партньор на ГЕРБ, не е искалада дори се среща с партията. Защото имало други фаворити  - десни, сини. Не бяха нито десни, нито сини, а болшевики, каза Борисов. И благодари на фондацията, че е разбрала, че силната дясна партия в България е ГЕРБ. С вашето финансиране вие ни правехте финансово независими, изградихме ГЕРБ-младежи, старейшини, бизнес, жени…, каза Борисов.

Създадохме ГЕРБ. Народът избор след избор ни даваше своето доверие. В голямата си част ние го защитихме, заяви още Борисов. И допълни: „Направихме доста повече, отколкото може да направи една партия. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо – една магистрала до Правец, „Струма” я биха забили в люлински квартал, пътят до Девин бе забит в скалата”. Много бързо обаче забравиха,   Данче, обърна се Борисов към кмета на София Йорданка Фандъкова. И допълни: „Ако не бяхме направили Южната дъга, София щеше да колабира”.

Борисов благодари на ДПС за подкрепата за изтребителите. Те винаги са ни подкрепяли за евроатлантическите приоритети, за друго – не, подчерта премиерът.

Обичам ви, но не е даденост това. БСП с тези провалени политици ви доближава, каза на финала Бойко Борисов на своите.И ги предупреди: " Ако не ви светва червена лампичка, аз ще ви светна синя".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай