Борисов: Не сме идеални, но по-добри от нас няма

Лошо ни удариха, дано сте си сложили голяма обеца на ухото, каза премиерът на своите

Борисов: Не сме идеални, но по-добри от нас няма | StandartNews.com
Лошо ни удариха, дано сте си сложили голяма обеца на ухото, каза премиерът на своите Не бъдете кучки, заръча лидерът на ГЕРБ на дамите в листата

Удариха ни лошо. Но искам оттук да излезем обединени и да не допуснем ретроградни сили. Успех на всички – с ум, с разум, с толерантност. Няма да казвам колко евродепутати очаквам. Но истински бих помолил българите да гласуват за нас. Не искам да казвам, че сме идеални. Но по-добри все още няма. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред националното събрание на партията за представяне на кандидатите й за евроизборите.

Съюз на демократичните граждани за европейско развитие на България в Европейската народна партия. Колко добре звучи, започна речта си Борисов, събирайки в едно абревиатурите на СДС, ГЕРБ и ЕНП. Изборите за европейски парламент винаги са минавали през мотото, че Брюксел е далече, избираме скъпо платени чиновници и затова този вот не е важен, каза Борисов и припомни сагата с пакета „Мобилност”. Месеци наред работа – чартъри, шофьори, камиони, протести, и накрая двама излъчени от България не отиват на гласуването. Затова тази сага не приключи в полза на България, възмути се премиерът. Андрей Новаков пътува с камиони и какво? Българи отрязаха главата на българските транспортни работници. Сега поемаме ангажименти с други държави, за да отложим пакета във времето, ядоса се Бойко Борисов.

Той заяви, че за опонентите на ГЕРБ от БСП не иска да говори. Но ме е яд на тези, които казват, че са вдясно, но искат отделно да имат един или двама евродепутати. И цялата им кампания ще бъде срещу нашия съюз със СДС. Те не се бият с БСП. Те нямат за задача да управляват. А да рушат нашия съюз и да върнат БСП на власт, каза лидерът на управляващата партия по повод самостоятелното участие на градската десница и отказа й да последва призива на ЕНП за обединение.

Лошо е когато ни хванат в грешка. Пак ще ви кажа – за хората от БСП апартаментите и ниските цени не са проблем. Те са свикнали да живеят в държавни жилища. Те прибраха на 9 септември всичко на хората. Затова те не могат да почувстват какво и как се е случило. Лошо ни удариха. Но от това зависи дали сме си сложили голяма обеца на ухото, заяви Бойко Борисов по повод араптаментгейт.

Нямам съмнение, че тази листа е по-добра от всяка една – успели, млади, интелигенти, знаещи, можещи, и красиви хора. Забранявам ви да се вкарвате в говоренето на омразата. С всички наши грешки продължаваме да сме първа политическа сила. Но трябва да говорим на хората, че когато сбъркаме си понасяме отговорността, посъветва хората си Борисов. И ги предупреди, че БСП ще ги вкарва в режим на говорене по всякакви други теми, но не и по европейските. Защото извън Станишев социалистите не разполагат с компетентни хора.

Не искам да сте кучки или каквото е модерно да си – защото с това се хвалят нашите опоненти, докъде я докарахме, обърна се премиерът към дамите в листата, оглавявана от българския еврокомисар Мария Габриел. Борисов каза, че винаги я е наричал Неделчева, независимо, че след като се е омъжила е взела името на съпруга си. На всички, които злоупотребяват с това, че няма българска фамилия Борисов напомни старата поговорка: Откъдето е жената, оттам е родата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай