Борисов: Не ни е страх от служебен кабинет

Преди нас нямаше какво да блокират, каза Борисов

Борисов:  Не ни е страх от служебен кабинет | StandartNews.com

Не ни е страх от служебен кабинет. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред извънредната конференция на ГЕРБ. Нямаме проблем с това, но без народно събрание не може да обявява извънредно положение, ако коронавирусът се разрастне, не могат да се вземат заеми, ако икономиката буксува, каза Борисов. И изброи останалите неща, които без парламент не могат да се случат – от изплащане на помощи до неприемането на бюджета за 2021. Това ще лиши учителите от последното обещано увеличение на заплатите.  Няма да се приеме и машинното гласуване, ако няма парламент, подчерта Борисов по повод едно от основните искания на протестиращите.

Защо избрахме София Тех парк? С този въпрос Борисов се обърна към извънредната конференция на ГЕРБ в технологичния парк. И заяви: „Защото тук промените за 10 години за най-видими. От едни казарми – днес имаме най-високотехнологичния парк, с банки, представителство на Бош”, каза Борисов. Той отново изброи успехите на управлението на ГЕРБ и патриотите. Магистралите – да, сега могат да ги блокират, преди нас нямаше какво да блокират. Сега си играят с метрото. След дни пускаме още 8 спирки. Контрабандата сега е под 3 %, каза Борисов. Протестна агитка от другата страна на парка прекъсна речта му с възгласи: Бойко. Ние на никого не ходим да викаме, коментира премиерът.

Най-важното е, че когато бе финансовата криза, ние успяхме като партия и правителство, не само да запазим държавата, но и последните 3 години да вдигаме БВП с милиарди на година, заяви още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай