Борисов на границата с Турция за тировете/ВИДЕО/

Получи уверение от представител на Турция, че камионите ще преминават границата

Борисов на границата с Турция за тировете/ВИДЕО/ | StandartNews.com
  • Получи уверение от представител на Турция, че камионите ще преминават границата
  • Карантината не е игра на криеница, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов е на границата с Турция, където се срещна с турски представител заради опашките от тирове. Представителят на южната ни съседка увери премиера ни, че тировете ще преминават през границата.

"Видяхте тонове боклук, ще трябва да помолите тираджиите, няма да им чистим. Благодаря и на тези, които почистиха. Има ясни инструкции към тираджиите къде да си оставят боклуците, след тях и дезинфекзираме", заяви Борисов.

">

"Зеленият коридор за камионите трябва да стои отворен. Мислим и за европейските, но да помислим първо за българските", категоричен бе премиерът. От турска страна обявиха, че всеки ден границата преминават стотици камиони.

Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи, заяви Борисов на ГКПП "Капитан Андреево".

"Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Да са уверени, че преминаването е сигурно. Дай боже тази пандемия да мине скоро", пожела си Борисов.И допълни: "Проблемът е решен.То няма проблем с преминаването, просто превозвачите искаха да си кажат какво има като единичен проблем. Аз отговорям за българските камиони. Има вариант стоките от Европа да се претоварват на български камиони и да преминават. Питали са специално президента Ердоган, за да дойдат тук. Тази практика работи вече".

Относно неговото мнение за предвижването на хората с декларации в градовете, Борисов заяви, че всички са дисциплинирани, освен журналистите, които се струпват. Проблемът, по думите му,  са топлите уикенди. "Ние не играаем на криеница, на жмичка, да надхитри някой другия", обясни Борисов и добави, че всички връзки, които има е впрегнал, за да може някой да работи.

На въпрос за това дали ТИР-овете на старото летище край Хасково са риск за жителите на града, премиерът отговори:"Няма риск. Единственият риск за България е БСП".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай