Борисов към министрите: Забранявам да си ходите от министерствата

Иска ги на разположение 24 часа в денонощието

Борисов към министрите: Забранявам да си ходите от министерствата | StandartNews.com

По време на извънредното заседание на Министерски съвет заради коронавирусът премиерът се обърна към министрите и заяви, че иска да са му на разположение по 24 часа.

„Забранявам ви да си ходите от министерствата, за да сте ми на разположение 24 часа“, обърна се Борисов към министрите.

Също така той нареди на здравния министър Кирил Ананиев лично да отиде в Габрово и Плевен да провери на място ситуацията

Борисов информира министрите и членовете на Националния щаб за борба с коронавируса, че в 14 ч. е извикал при себе си големите компании, които се занимават с производство на медицински материали. „С много от тях работим – от Велико Търново ще дойдат днес облекла, за да преоборудваме и то в днешния ден. Призовавам нашите сънародници да покажем, че нищо не ни плаши и че сме самодисциплинирани. Борсите се сриват, ще има в световен мащаб тежка финансова криза, така че да сме много единни и дисциплинирани, на макс да работи индустрията, за да помагаме на хората“, каза Борисов.

Големите вериги магазини имат достатъчно, държат запаси за по 30 дни напред. Няма смисъл хората да се запасяват с храни и т.н., това само създава паника и тягостно настроение. Пред болниците ще има патрул, просто за да има кой да предупреди ако има свиждания, да им каже, че това би било лошо за последствията, това значи карантинен период и т.н., добави още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай