Борисов към ГЕРБ: Обичам ви, но това не е даденост /ОБЗОР/

Ако някой се появи с по-лъскава кола и е излетял в облаците, махайте незабавно, заръча на ГЕРБерите лидерът на партията

Борисов към ГЕРБ: Обичам ви, но това не е даденост /ОБЗОР/ | StandartNews.com
  • БСП, с тези провалени и гонени от управлението политици, ни доближават.  Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя
  • Ако някой се появи с по-лъскава кола и е излетял в облаците, махайте незабавно, заръча на ГЕРБерите лидерът на партията

БСП, с тези провалени и гонени от управлението политици, ни доближават.  Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя. С тези думи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов завърши изказването си пред Националната предизборна среща на управляващата партия като преди това каза на своите: „Чуйте - обичам ви, но не е даденост това”. Над 2000 ГЕРБери – министри, депутати, кметове, общински съветници и активисти, се събраха днес по обед в зала № 3 на НДК, за да чуят посланията на Борисов за европейските и местните избори. След надъхващо изказване от Цветан Цветанов, в което той обяви ГЕРБ за № 1 и призова актива да не признава друго място на изборите освен първото, Борисов отрезви своите. Каза им, че никой не е по-голям от народа и ги призова, ако някой си помисли, че е излетял в облаците, да го махат незабавно.

Хората не обичат елитарни партии

„Хората не обичат елитарни партии и хора. Трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, ако не сме, да не го допускаме”, каза Борисов. „Хората искат справедливост, не искат да се правим на по-важни от тях, защото ние не сме”, обърна се към актива Борисов. И призова: „Ако някой се появи с по-лъскава кола и е излетял в облаците, махайте незабавно". "Към всеки един човек трябва да сме човеци. Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем и да му помогнем. Защото имаме ресурса да му помогнем”, заяви Бойко Борисов. „Някъде има грешка - трябва да си я поправим на мига", нареди лидерът на управляващата партия. Той отправи много критики към своите, най-вече затова, че приемат мълчаливо фалшивите новини и незаслужените атаки.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА - Борисов: Нямаме съпротивителни сили

Нямаме имунитет и съпротивителна сила, каза Борисов. И обясни, че няма град, в който нещо да не е ненаправено, но въпреки това подкрепата намалява, критиките се увеличават, а в ГЕРБ няма кой да отговори на това.

Кметове и министри си прехвърлят вина

Партията, която направи ромските гета, която след десетилетия управление остави ромите неграмотни, сега задава въпроси за тях, каза Борисов. И попита защо в ГЕРБ няма кой да отговори на това, при положение, че кабинетът е върнал 30 000 деца в училище, дал е милиард лева за училищна инфраструктура и е увеличил двойно учителските заплати.

„Нямаме съпротивителна сила.  Севи и Никола /б.р. – пиарите на правителството и на партията Севдалина Арнаудова и Никола Николов/ търсят депутати. И накрая пак гледам по телевизията Тома Биков и още двама-трима, коментира Борисов. И с министрите е така – извън Томислав Дончев и Владислав Горанов и още двама – трима, с които работя ежедневно, другите трябва да ги търсят, за да си защитят темите и позициите. Да не говорим за случаите в които кметове, министри, депутати си прехвърляте вина едни на други”, възмути се премиерът. И попита: Кой печели от това? Често Цветанов трябва да покаже своя висш политически пилотаж – той много обича с пилоти да се надговаря,  за да поправя откровени глупости, допълни премиерът.

Без пари за саниране, докато свършеното не бъде защитено

Хиляди блокове санирахме, вие не събрахте хората да ги представите. В публичното пространство остана, че калпаво сте ги санирали. Ако е вярно -  това е чудовищно, ако не е вярно, защото си мълчите и не се защитавате, каза още Бойко Борисов. И се зарече: „ Няма да пусна пари за саниране, докато не видя, че не защитавате това, което е направено”. Знаете ли как се събират пари от приходните агенция, как контрабандата се свива от 34% на 5, заяви Борисов. И попита: Защо сдружението на общините не реагира, когато опозицията твърди, че правителството отпуска пари само за общини на ГЕРБ. Питам Даниел Панов /б.р. – кметът на Велико Търново и председател на сдружението на общините/ – защо не кажете град по град какво е направено, заяви Борисов. И се възмути: „Все трябва да ви подръчквам”.

Стигна се дотам американският посланик да ме пита защо обявените американски инвестиции са два пъти по-ниски от реалните. Казвам: "Защото аз не ги отчитам.", предължи Борисов. И заръча: „Това е съпротивителната сила - като чуете неверните неща до час трябва да сте реагирали”.

Цветанов: Инвестирайте в младите

"Инвестирайте в младите, това е най-важното, това е бъдещето", обърна се преди това към актива на ГЕРБ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Той посочи като пример за добра работа и практика кметовете на Банско, Велинград, Петрич както и организациите в Силистра, Садово и Никола Козлево.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА - Цветанов: ГЕРБ има най-добрата платформа за решаване на проблеми

Битката с фалшивите новини бе основен акцент във всички изказвания на форума. ГЕРБ има най-добрата платформа за решаване на проблеми. Образованието е основният акцент в управленската ни програма. И ето, има 950 милиона повече за образование и веднага ни заливат фалшивите новини, заяви и Цветан Цветанов. И допълни: „До 2 години предвиждаме още по-голямо развитие на образователния сектор". "Два милиарда ще бъдат парите от програма "Градска среда" за българските общини. И за това кой се пребори: Ние в ГЕРБ", подчерта още Цветанов.

"Европейските избори ще бъдат тест за управлението на страната и за нашата програма и развитие на България", подчерта Цветанов. На 19 май ще направим голямото събитие на ГЕРБ в зала „Арена Армеец”. В него ще участва и водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер. Това ще е най-доброто потвърждение за силна и обединена Европа, каза още зам.-шефът на ГЕРБ.

Тази година нямаме лято, продължи с инструкциите  Цветанов. Ден след края на евроизборите ГЕРБ започва активната работа по местните избори – номинациите за кметове и общински съветници. До 30 юни всеки трябва да е номинирал своите представители за кмет и общински съветник, за да има ясна и точна визия за развитието на градовете, на българските европейски градове, каза още Цветанов и припомни, че ГЕРБ има 1727 общински съветници.

Димитър Николов: Със скоростта на F-16 към нова победа

Със скоростта на F-16 към нова победа, обърна се към ГЕРБ и зам.-председателят на партията и кмет на Бургас Димитър Николов. За никого не е тайна, че предстоящият вот е изключително важен за България и за Европа. Ние ще застанем мощно зад бъдещата си листа, защото съм убеден, че отново ще успеем, каза Николов.

Фандъкова: Да изобличаваме лъжите

Изправени сме пред много агресивен противник. Лъжите се повтарят не само от анонимните тролове, те се коментират от партии и дори от политически лидери, каза пред актива на ГЕРБ третият зам.-председател на партията и кмет на София Фандъкова. „Това показва безсилие. Когато единственото ти оръжие е чистата лъжа, това показва, че не можеш с лицето си да излезеш и да представиш планове за развитие. Трябва да изобличаване лъжите, за да не допуснем хората да бъдат манипулирани. Не бива да допускаме е един пропуск да се прехвърля върху всички обекти”, заяви Фандъкова.

Вебер: България дава добър пример

Целта на европейските избори е да покажем, че ние постигаме конкретните резултати и да представим предложенията си за предстоящите години. И, вие, в България, ни давате добър пример,  каза водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер във видеообръщение към Националната предизборна среща на ГЕРБ в НДК.

Габриел: Българският глас на европейската сцена трябва да е по-силен

България трябва да има по-силен глас на европейската сцена. И с помощта на премиера Бойко Борисов е нужно да има още по-голям темп на развитие на икономиката, заяви   при откриването на националната конференция на ГЕРБ еврокомисарят Мария Габриел. Тя допълни, че ГЕРБ има екипен опит, но всеки път се дава шанс за индивидуален успех. "Но ние носим отговорност за всяко свое действие", допълни тя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Габриел: В ГЕРБ се борим за България в Европа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай