Борисов: По- подготвен от мен за премиер няма

Никога не ми е бил интересен президентският пост, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов: По- подготвен от мен за премиер няма | StandartNews.com

"Никога не ми е бил интересен президентският пост". Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети Перперикон. Той допълни, че съвсем скоро от партията ще обявят кандидата си за президент. Най-вероятно партията ще се яви на президентските избори отново в коалиция със СДС. На въпрос дали е готов отново да бъде премиер, той отвърна: "По-подготвен няма".

„Не знам защо толкова повърхностно се гледа на това, което се случва в държавата. Видяхте в парламента много здрава коалиция, но питам: „Защо не направиха правителство, след като най-важният закон за годината беше гласуван с такова болшинство? Гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласуваха за цялата година. Защо е този популизъм? Не беше разяснено на хората, че става въпрос за актуализация на миналогодишния бюджет. Всички тези партии, които гласуваха в куп, гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласувахте за цялата година, за да видим как ще излязат приходи и разходи. 135 млн. лв. струват новите избори плюс предишните два вота стават близо половин милиард похарчени грешни пари“, каза още Борисов. 

На въпрос как ще коментира евентуалния проект на Кирил Петков и Асен Василев, лидерът на ГЕРБ коментира, че приветства всеки нов политически проект.

„Аз обаче не видях нищо да се случва нито във финансите, нито в икономиката. Виждам само протестиращи сектори във всеки един бранш“, допълни Борисов.

"Мисля, че е груба грешка при тази коалиция в парламента въобще да се ходи на избори. Два месеца ще слушаме само кой крив, кой прав и нищо. Това е демокрацията, но демокрация има и в Европа, къде има такова нещо. Ясна е кандидатурата за президент, но това не е важно, защото и тези популисти, и особено лицемерът Радев, говореше колко е важно, за да са прозрачни и честни изборите, да се броят квитанциите след машините, само че не се прие и никой не иска да говори за него. Знам, че съдията е купен, ще се бием колкото можем на терена", изтъкна Борисов.

Аз съм свикнал да мисля отговорно, показваме как отговорно сме се отнасяли към всички сектори. Радев нарушава ежедневно Конституцията, не отстрани канадски гражданин от служебното правителство, заяви той.

Президентският пост никога не ми е бил интересен, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали е готов да бъде отново премиер, той отвърна: "Аз знам, че по-подготвен няма. Неслучайно е тази ярост срещу мен и ГЕРБ, всеки ден те показват, че не могат".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай