Борисов каза какво може да влоши рейтинга

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България, каза премиерът

Борисов каза какво може да влоши рейтинга | StandartNews.com

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който в момента отново е на обиколка в страната. С него са министърът на финансите Кирил Ананиев и на образованието Красимир Вълчев. Борисов коментира международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

ВИЖ ОЩЕ: Отлична новина за рейтинга на България

Във всички години, когато БСП, или ДПС, или тройни коалиции идваха на власт, една по една спираха европейските програми. Обаче като дойде ГЕРБ на власт всички фондове работят. БСП има шампиони по фалиране на банки, заяви премиерът.

България е единствената държава, която повишава през февруари положителната перспектива на рейтинга, докато другите държави остават на ниво стабилна перспектива, подчерта Ананиев.

"Вчера малко като им се накарах завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Нали нямаше желаещи, сега опашки. Спасението е мощна армия от преболедували и ваксинирани", каза пък Борисов относно ваксинацията в страната и заръката му за "зелени коридори" за желаещи да се имунизират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай