Борисов и Вучич летят над магистрала "Европа"

Двамата ще инспектират и Балкански поток

Борисов и Вучич летят над магистрала "Европа" | StandartNews.com

Премиерът Боййко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич ще инспектират по въздух строителството на двата ключови свързващи проекта - автомагистрала "Европа" и газопровода "Балкански поток".

Вучич пристига днес на работно посещение в България по покана Борисов. Двамата ще обсъждат двустранните отношения с акцент транспортна и енергийна свързаност, както и европейската перспектива на западната ни съседка.

Въпреки извънредното положение заради коронавируса работата по двата ключови инфраструктурни проекта не е спирана. Те са от изключително значение за свързаността между България и Сърбия, така и в Европа. Прогнозите са до края на годината предсрочно да е готова автомагистрала "Европа" от Северната тангента на София до граничен пункт "Калотина". Тя ще бъде бърз излаз на Белград към Азия.

"Балкански поток" пък ще отвежда руския природен газ до Сърбия, от там до Унгария и Австрия. От 474-километровото трасе на "Балкански поток" у нас - 270 км е с положени тръби, а 150 км са заварените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай