Борисов: Готов съм да си тръгна

Готов съм да изляза от правителството и то да продължи без мен, каза премиерът

Борисов: Готов съм да си тръгна | StandartNews.com

Готов съм по всяко време да си тръгна. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улицата, когато хората затварят кръстовища, заяви премиерът Бойко Борисов пред извънредната конференция на ГЕРБ в София Тех Парк. Неее, отговори му форума. Ако сме толкова силни, колкото твърдите, какъв е проблемът да има служебен кабинет, каза Борисов. Ще говоря с коалиционните партьнори, има различни варианти, включително аз да си тръгна, кабинетът да продължи, допълни Борисов, прекъсван от недоволството на съпартийците си.

Един ден не трябва  повече да стоим в управлението, ако хората не ни искат, заяви на своите Борисов. И им каза, че му предстоят дълги разговори с коалиционните партньори за най-добро решение.

Бойко Борисов заяви на ГЕРБерите, че иска да обиколи страната, за да стегне редиците. На много места има дерибеи, с които искам лично да се разправя, каза лидерът на ГЕРБ.

Не ни е страх от служебен кабинет, заяви Борисов. И допълни: Нямаме проблем с това, но без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако коронавирусът се разрасне, не могат да се вземат заеми, ако икономиката буксува, каза Борисов. И изброи останалите неща, които без парламент не могат да се случат – от изплащане на помощи до неприемането на бюджета за 2021. Това ще лиши учителите от последното обещано увеличение на заплатите.  Няма да се приеме и машинното гласуване, ако няма парламент, подчерта Борисов по повод едно от основните искания на протестиращите.

Защо избрахме София Тех парк? С този въпрос Борисов се обърна към извънредната конференция на ГЕРБ в технологичния парк. И заяви: „Защото тук промените за 10 години за най-видими. От едни казарми – днес имаме най-високотехнологичния парк, с банки, представителство на Бош”, каза Борисов. Той отново изброи успехите на управлението на ГЕРБ и патриотите. Магистралите – да, сега могат да ги блокират, преди нас нямаше какво да блокират. Сега си играят с метрото. След дни пускаме още 8 спирки. Контрабандата сега е под 3 %, каза Борисов. Протестна агитка от другата страна на парка прекъсна речта му с възгласи: Бойко. Ние на никого не ходим да викаме, коментира премиерът.

Най-важното е, че когато бе финансовата криза, ние успяхме като партия и правителство, не само да запазим държавата, но и последните 3 години да вдигаме БВП с милиарди на година, заяви още Борисов. Накрая каза, че събранието е направено в обедната почивка, за да не се отнема от времето за работа на активистите на ГЕРБ. Форумът завърши с хита на AC/DC - Thunderstruck в оригинал. Песента на легендарната банда звучи и на протестите, но със слогана "Оставка!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай