Гонзо на мушката на Борисов. Няма маска

Премиерът в оставка предлага ваксинационни центрове по границата

Гонзо на мушката на Борисов. Няма маска | StandartNews.com

Премиерът в оставка Бойко Борисов събра в дома си здравния, образователния и спортния министър - Костандин Ангелов, Красимир Вълчев, Красен Кралев. На срещата присъства и Даниел Митов.

Ангелов изнесе данни за пандемията. Той обясни, че за второто тримесечие ще пристигнат 5,5 млн. ваксини, а в понеделник ще дойде най-голямата доставка от Пфайзер - 138 хиляди дози.

Борисов благодари на страните в ЕС, които са отстъпили ваксини в наша полза. Той предложи да се направят ваксинационни центрове по границата. Вече имаме стотиците хиляди ваксини, каза Борисов и цитира данни, че днес заболелите у нас са 798, а в Гърция, Сърбия, Румъния с минават над 2000.

Премиерът в оставка каза, че минаваме над 1 млн. души излекувани и проболедували. Той изтъкна и финансовите средства, които държавата в отпуснала в битката с коронавируса.

Спортният министър припомни, че от футболните фенове вече се допускат на стадионите.

Борисов призова приятелите си в спорта да носят маски. "Има ли някой на резервната скамейка без маска, на Гонзо какво му пречи да си сложи маска и да даде пример. Правим всички усилия да върнем нормалността, но дайте личен пример, най-големите звезди го правят. Щом Меси и Роналдо слагат маски , направете като тях", апелира Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай