Борисов: ГЕРБ ще подкрепи новото правителство

"Могат да разчитат на 100% на подкрепата ни за всяко едно предложение в зала за големи проекти".

Борисов: ГЕРБ ще подкрепи новото правителство | StandartNews.com

ГЕРБ ще подкрепи всички мерки, които ще предложи бъдещото правителство. Това каза в Арбанаси лидерът на партията Бойко Борисов. В излъчено в профила му във "Фейсбук" видео той дори прави заявка за искане на още повече социални придобивки за българите, защото "работата на опозицията е да иска да се харчат повече пари, за да се покаже на своите избиратели". Той подчерта, че ролята на управляващите пък е да прилагат по-консервативни мерки.

Според него сегашните дискусии между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" за съставяне на кабинет са като предизборен дебат. Той добави, че по всички теми има "90-95% съвпадение, което означава, че ще има правителство".

"Могат да разчитат на 100% на подкрепата ни за всяко едно предложение в зала за големи проекти, които струват милиарди. Ние оценяваме какво е казал българският народ и ще им подкрепим всички предложения. Едните понеже предложиха 10 минимални работни заплати за дете, другите 20, ние считаме, че трябва да са 24 - не за година и 8 месеца, а за 2 г. Предполагам и другите партии, защото е за хората, за бизнеса, ще ги гласуват. И тогава дефицитът обаче ще им скочи много нагоре. Ще трябва голям заем, за да задължат същите деца, на които уж са им направили безплатни детски градини", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай