Борислав Гуцанов: Подкрепихме жителите на "Чайка", защото партиите трябва да застават зад интересите на хората

Борислав Гуцанов: Подкрепихме жителите на "Чайка", защото партиите трябва да застават зад интересите на хората | StandartNews.com

„БСП- Варна застана зад жителите на кв. „Чайка" от първия възможен момент, когато те потърсиха помощта ни. Повече от месец общинският съвет и кметската администрация твърдяха, че решението за плана на „Чайка" не може да бъде отменено. От самото начало знаех, че може да се отмени, трябва само политическа воля. Важното е че поне на този етап „Чайка" е спасен от 18-те предвидени строежи в квартала.

Поздравявам всички хора, които се включиха в тези протести. Казвал съм и друг път пред вас, че помогнахме логистично за жалбите срещу решението на хората от квартала, за протестите, които бяха организира в квартала. И мисля, че това е ролята на всяка една уважаваща себе си политическа партия – да застава зад интересите на хората", това заяви след гласуването в общинския съвет лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов. Според него различните протестиращи групи, които се събраха в заседателната зала, показаха, че Варна все още носи гнева от преди две години и управляващите – кмет и мнозинство в съвета, не са направил и крачка напред от протестите през 2013 г. „Явно си мислят, че като правят лустро на центъра на града решават проблемите на хората.

Видя се обаче, че проблемите са много по-надълбоко от пресфалтиране на централните улици. Да, това е важно. Но не само това е важното, както явно смятат управляващите град. Трябват радикални решения и действия от хора, които познават истинските проблеми на Варна и искат да ги решат, а не само да режат лентички. Коренно различни са проблемите на Варна от това, което правят за града кметът и неговата администрация.

Не мога да разбера не го ли виждат. Дано поне след днешната /бел. Ред. Вчерашната/ сесия са го разбрали", добави Гуцанов. Той припомни, че на 17 юли общинските съветници от групата на БСП подписаха и внесоха искане за отмяна на решението И добави, че се чувства удовлетворен, че и други политически партии впоследствие подкрепили това искане.

„Не трябва да се делим на партии, когато става въпрос за развитие на града ни, когато става въпрос за толкова отявлено грешни, безумни и според мен неслучайно взети решения от мнозинството управляващи от ГЕРБ и кметската администрация. Ние трябва да бъдем обединени, а не разединени - това е голямата сила на Варна. Варна винаги е била достойна именно с това си поведение", заяви Борислав Гуцанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай