Бизнесът с 3 условия към новата власт

Заплатите с 200 лв. нагоре, помощи за всички закъсали, искат синдикатите

Бизнесът с 3 условия към новата власт | StandartNews.com
  • Заплатите с 200 лв. нагоре, помощи за всички закъсали, искат синдикатите

Три условия към новата власт има бизнесът. Първото е стабилност без промяна в данъчната система.

Най-големите работодатели у нас настояват да управлява този, който гарантира трансформация на икономиката въз основа на Зеления пакт и растеж от не 1-2%, а над 6 на сто.

Третото условие е срещи с партиите всеки месец, за да е ясно, че който и да е начело на правителството няма да променя стратегическите приоритети за страната. Това стана ясно след срещите на КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП с ДПС и БСП. Предстоят разговори на работодателите с ГЕРБ, "Има такъв народ" и още няколко партии, на които са изпратени покани.

Програмата на ДПС за ускорено догонващо развитие съвпада в най-голяма степен с приоритетите на бизнеса, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Колегата му Кънчо Стойчев от Съюз "Произведено в България" изтъкна, че предложените от Движението мерки предполагат участието на партията в управлението.Своите очаквания към новото правителство формулираха и синдикатите. Те настояват заплатите да нараснат с 200 лв. и да има помощи за всички закъсали.

Какво още искат бизнесът и синдикатите от партиите - четете в новия брой на СТАНДАРТ, който от петък е на сергиите в търговските вериги, бензиностанциите и малките квартални магазинчета

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай