Биков: Уволниха шефа на ДАНС заради усещане

Политикът от ГЕРБ поиска доказателства за подслушването

Биков: Уволниха шефа на ДАНС заради усещане | StandartNews.com

"Няма да коментирам г-н Хаджигенов, защото е несериозен човек". Така острието на ГЕРБ Тома Биков отговори на твърденията на съпредседателя на „Изправи се! Мутри, вън!”, че подслушваните политици са 82-ма, като 1/3 от тях са от БСП.

"Утре ще дойде някой герой и ще каже, че не са 82, а 150", добави Биков. Той е убеден, че нищо няма да се разкрие за подслушванията до изборите, а след изборите ще бъде забравено.

„Ако някой от тях е бил засечен в разговор с оперативно интересни лица, а именно заподозрени за тежки престъпления хора, може и да има такива разработки. Но да бъдат подслушвани целенасочено политици – има си разследвания, за които мисля, че за нито един политик не може да бъде доведена тази процедура, която минава първо през съд, а после през Бюрото за контрол на СРС-та”, заяви Тома Биков в интервю за бТВ.

"Министър-председателят (Стефан Янев) и МВР министърът (Бойко Рашков) трябва да излязат с доказателства за своите твърдения", каза Биков.

Това ръководство на ДАНС е единственото, нанесло удари – и на олигарси, и на шпиони, заяви Биков. И посочи, че Димитър Георгиев е бил уволнен само заради "уронване на престиж".

„Това означава, че не е намерен нито един друг повод, за уволнението на този човек. Уронване на престижа е всичко. Това е в тяхната представа. Дори Стефан Янев каза: „Създал е усещане за политизиране”.  Заради създаване на усещане ние уволняваме директора на контраразузнаването, няколко седмици, след като е получил висока оценка от НАТО”, заяви Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай