Банов: За БСП е важно фалшивата новина да се повтаря

Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам на институциите и компетентните органи, пише културният министър във Фейсбук...

Банов: За БСП е важно фалшивата новина да се повтаря | StandartNews.com

За БСП не е важна истината, а това сглобената фалшива новина да се повтаря. Това написа министърът на културата Боил Банов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ във връзка с разпространения от депутата от БСП Елена Йончева аудио запис, чрез който левицата обвини културния министър Боил Банов за това, че е ощетил държавата с около 700 000 лв.

„Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам на институциите и компетентните органи. За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева“, пише още Банов.

„За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, „алтернативните факти” вече ни давят.

Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП. Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо“, пише още министърът на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай