Бабикян се подигра: Мечтата на Нинова се сбъдна

Това са най-умно проведените преговори за кабинет, коментира лидерът на "Ние идваме"

Бабикян се подигра: Мечтата на Нинова се сбъдна | StandartNews.com

Мечтата на г-жа Нинова се сбъдна - колкото по-слаб резултат, толкова по-близо до властта. Този коментар по повод предстоящото коалиционно споразумение и разпределение на властта направи пред БНТ лидерът на "Ние идваме" Арман Бабикян.

Той се спря и на обвързването на "Демократична България" и БСП в една коалиция. Виждал съм и преди ДБ и БСП в едно управление. Христо Иванов е бил в кабинета и на Борисов, така че какво? Помните ли колко много наругаха Николай Хаджигенов, когато каза, че трябва да се преговаря и с БСП? Сега 90% от тях са на масата за преговори. Така че, не бързайте да хвърляте камък, допълни Бабикян.

Следим принципи, методи, начини на управление, не просто личности, така че трябва да се следи, допълни Бабикян по повод продължаващите преговори.

Изместиха се малко от обещаното в кампанията, но това е нормално, защото говорим за четворна коалиция. Общият знаменател е да има кабинет, всички са вторачени в това да има правителство.

Имената до последния момент няма да бъдат ясни, защото зависят и от партията, която ги излъчва, и от одобрението на коалиционните партньори, смята Бабикян.

Това са най-умно проведените преговори за кабинет, ако трябва да ги класирам. Изключително внимателно, изключително деликатно, достатъчно интелигентно проведени и трябва да видим какъв ще е резултатът, обясни Бабикян.

Парцелирането на властта между бившите и настоящите не е принципното решение на въпроса как работи нормалната законова държава, заяви Бабикян.

Персоналното решение, че сега ще сложим един "много хубав човек" не е решение. Принципът е различен - не е въпросът дали ще е от моите или вашите, а структурата на властта да е по начин, по който властите се контролират една друга, обясни той.

Всички от "Ние идваме" неведнъж сме давали да се разбере, че присъствието на Бойко Рашков в МВР е важно в момента. Важно е там да има непреклонен човек, категоричен е Бабикян.

Ролята на президента беше изиграна достатъчно ясно и достатъчно чисто. Неговата сила беше по-скоро морална и това свърши работа, смята Бабикян.

Той подкрепя предложението за съкращения в държавната администрация. При нас държавната администрация са едни дружинки от роднини или съпартийци, които трябва да бъдат нахранени. Има стандарти и ние трябва да си дадем ясна сметка за това, категоричен е Бабикян.

Бабикян е категоричен, че всички партии в бъдещото управление трябва да носят отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай