Бабикян имал номера на дела за подслушване

В тях фигурирали и собствени имена, и номера на телефони

Бабикян имал номера на дела за подслушване | StandartNews.com

Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри, вън!“ заяви, че разполага с номера на дела за подслушване. Получил ги „от вътрешни източници, хора, които работят на тези места, повече от един, не в Специализирания съд“. 

Преди дни съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов заяви, че 32-ма политици, които не са били част от управляващата коалиция, са били подслушвани. Служебното правителство потвърди, че подобно нещо се е случило и дори разкри, че сред тях е бил настоящият премиер Стефан Янев, но не потвърди за броя и не назова други лица.

„Още през миналата година знаеха това“, заяви Бабикян в интервю за БНР и уточни, че в делата, с които разполага фигурирали както собствени имена, така и номера на телефони, прикачени към други имена. „И двете”, каза депутатът в 45-ото НС.

Три различни служби са били ангажирани с подслушването на опозиционни политици преди изборите, уточни Бабикян пред бТВ.  Според него обаче подслушваните са били 82-ма, а сред тях има и 25 социалисти от БСП.

„32-ма бяха обявени преди изборите. Ако към тях прибавите и хората, които бяха слушани по време на протестите миналата година. Ще получите бройката. Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са?“, допълни Бабикян. Тази седмица от „Изправи се! Мутри вън!“ внесоха искане в Бюрото по СРС-тата за проверка дали са били подслушвани.

„Има и 25 души от БСП, които също са били подслушвани. Не знам защо все още не проявяват интерес, може би, ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, как пък не подслушаха един от управляващите? Властта все пак е в тях“, коментира политикът.

Пред БНР Арман Бабикян обясни, че няма големи очаквания нито към Бюрото за контрол на СРС, нито към прокуратурата, но са подадени запитвания за проверка, защото такъв е законовият ред.

„Важно е да на учим истината. Както протестите, така и кампанията сме я карали и със слушане, и без слушане. Това е важно, защото, представяте ли си какво си мислят всички останали хора в България – щом тези могат да ги слушат, значи могат всички. Връщат ни в едни години, когато комунизмът беше официално на власт“, коментира Бабикян в предаването „Преди всички“.

Запитан дали служебното правителство не е отворило рязко твърде много фронтове, Бабикян посочи, че някои от действията на правителството са прибързани, някои от назначенията не са по вкуса му, но пък други назначения му „харесват ужасно“.

„Когато някой се опитва да се прави на одитор на цялата политическа система, винаги има риск да сбърка“, заяви той относно коментари на Татяна Дончева. По думите му, свързват ги общите цели „да се изчегърта корупцията, страната да има логично и модерно развитие в цивилизования спектър, защото сме ужасяващо изостанала и корумпирана страна“.

Бабикян обясни още, че в последния парламент са работили „чудесно“ с „Движение 21“ като мандатоносител, а колебания са възникнали около „разходките на г-жа Дончева до „Позитано“ и обратно“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай