Атанасова: Победителят е ГЕРБ, да си подадем ръка

Злобата не е добър съветник

Атанасова: Победителят е ГЕРБ, да си подадем ръка | StandartNews.com

Победителят на изборите е само един – ГЕРБ, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-  СДС Десислава Атанасова в изказването си в началото на 45-тия парламент.

Ще предложим кабинет, така че да заработи на същите високи обороти, на които се работеше и досега. Ако той не бъде подкрепен, отговорността ще бъде на втората политическа сила – Слави Трифонов. Това е момента, в който зрителите на шоуто ще трябва да се запознаят с дългосрочните и краткосрочните намерения, извън лозунги, подвиквания и заклинания, каза Атанасова.

Ако някой смята, че може да заобиколи мнението на една четвърт от гласувалите, не разбира демокрацията. Ако някой го направи, ще плати висока политическа цена. Ние призовавахме за национални действия и обединение. Призивът не беше приет. Или от политическа неопитност или от лични амбиции. Народът избира за да служи на него, а не на демони и страсти, каза Атанасова.

Омразата не гради, а дълбае пропасти в обществото. Отрицанието носи временен успех, но този който използва омразата за свое оръжие, у длъжен да покаже с какво е по-добър. Иначе – отива в политическото небитие, каза още представителят на парламентарната група на бившите управляващи.

Готови сме да поемем управлението и да протегнем ръка към политическите опоненти. Отказваме обаче да носим отговорност, ако страната бъде хвърлена в безпътица.

Безвремието на един служебен кабинет ще бъде платено от всички граждани, ще задълбочи икономическите проблеми, ще има невъзможност да се помогне на всеки, ще бъде увеличена кризата. Злобата и жаждата за мъст не са достатъчни за управление. Разбрахме, че Картаген трябва да бъде унищожен. Но не разбрахме какво следва, каза още Атанасова.

Надяваме се скоро да има работещо правителство с програма и с лице към хората. Очаквам заедно да работим, добави тя

Време е шоуто да приключи, защото на политическата сцена няма скечове, а работа, компромиси и рани. Тя изисква смелост, а най-висшата й форма е да си подадем ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай