Атанасова: ГЕРБ-СДС ще бъде коректна опозиция

Слагаме мораториум за тегленето на нов дълг, каза лидерът на ПП ГЕРБ

Атанасова: ГЕРБ-СДС ще бъде коректна опозиция | StandartNews.com

През тази година два последователни парламента се проавлиха в опита си да излъчат редовен кабинет. Този провал бе наказан с рекордно ниска избирателна активност. Тези два факта трябва да бъдат отчетени от всички нас.

Това каза Десислава Атанасова, лидер на ПП ГЕРБ, в речта си при откриването на парламента.

Настоящият парламент не може да си позволи да пилее време в авантюри. Трябва да си дадем сметка, че конфигурацията на сегашния парламент е резултат от гласуването против, а не от гласуването за. Не е ясно колко граждани бяха лишени от власт заради машинното гласуване и репресиите на МВР. 

Разби се илюзията на т.нар протестни партии, че имат мнозинтсво и 45-тното и 46-тото НС. 

Осъзнаваме необходимостта от съставяне на редовно правителство и работещ парламент за излизане от кризата. Затова още от днес можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на ГЕРБ-СДС.

Парламентарната ни група ще бъде опозиция. Не възприемаме ролята си на опозииця като инструмент за нагнетяване на напрежение. На ситуацията в страната може да се отговори само с разумни решения. Готови сме да водим разговори с всички политически партии и да работим за националния интерес за излизане на кризата.

Разбираме ролята на опозицията да бъде разумен коректив, който не само да критикува, но и да участва активно при вземането на решения. Затова пожелаваме успех на партиите, които се готвят да правят правителство. Призоваваме всички партии в 47-мото НС да концентриарт усилията за преодоляване на кризата. За не хабим енергия в лични нападки. Ако бъде формирано редовно правителство, то може да разчита на нашата експертиза и опит за бюджет 2022, за което настояваме да се направи през тази календарна година. Ще настояваме всяка стотинка държавен дълг да бъде обоснована и изразходвана разумно. Ще се противопоставим доходите на гражданите да бъдат увеличавани чрез влемане на заеми. Първият ни акт ще е за мораториум за теглене на нов дълг до избиране на правителсто. 

През последните 6 мвесеца България загуби прекалено много политическо време. Голямата задача на 47-мото НС е да върне България в нейния нормален ритъм. Длъжни сме да надскочим егото и злободневните теми, за да се справим с кризата. От всички нас зависи да дадем увереност на българите, че могат да живеят в страна със сигурност и спокойствие, каза Десислава Атанасова

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай