Атанасова: Да се върне гласуването с хартиени бюлетини

За последните избори отпечатаните хартиени бюлетини са били на стойност 7.5 млн.

Атанасова: Да се върне гласуването с хартиени бюлетини | StandartNews.com

Изходът от ситуацията с машините е да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини. Това каза пред журналисти след Председателски съвет на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова, предаде Агенция "Фокус".

Според нея като че ли всички искат избори две в едно, а датите, които се обсъждат са през ноември.

Тя обясни, че председателят на ЦИК Камелия Нейкова е била поканена на Председателския съвет.

"Оказа се, че ЦИК и фирма "Сиела" все още са в търговски спорове и облигационни такива по отношение собственост, машини, сертифициране, кодове и всичко останало", каза още Десислава Атанасова.

Десислава Атанасова коментира, че трябва да се търси разумен подход. "При всички случаи се печатат бюлетини. За последните избори отпечатаните хартиени бюлетини са били на стойност 7.5 млн. Това категорично е за сметка на българските данъкоплатци", заяви още Десислава Атанасова.

Всички видове избори обсъждахме, но има проблем с машините. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Оказа се, че софтуерът не е ясно дали е собственост на "Сиела". Днес ще има още няколко срещи, ще бъде поканен представителят на "Сиела", каза още Атанасов.

По думите му са разглеждани различните дати за избори, но никакви решения не са взети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай