Аталай обясни защо си отиде Цветанов

Гледал към стола на първия в организация, в която членува

Аталай обясни защо си отиде Цветанов | StandartNews.com

ДПС ще спечели,  защото е близка до хората

Цветан Цветанов беше отстранен след израза, че “на този свят няма кой да го накаже”. Това означаваше, че гледа към стола на първия в организация, в която членува. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването “Офанзива” по Канал 3 в отговор на изказването на шефа на НФСБ Валери Симеонов преди ден, че вторият в ГЕРБ си е тръгнал заради ДПС. Симеонов прави конспиративнитеортии,за да отклони истинските причини за отстраняването на Цветанов, поясни Аталай. И добави, че на обединените патриоти, които всъщност винаги са били разединени, “силата, която получаваха от Цветанов, така отслабна, че така и мисленето им отслабна”. Валери Симеонов е от тези, които нямат чувство къде се намират. Няма и лидерски качества, каза още Рамадан Аталай.

“ДПС ще спечели, няма да загуби нито една община, защото е близка до хората. И не правим това, което правеше Цветанов - да налага страх, да притиска хората, да кара горските по места да излизат по площадите”, каза Аталай. Той даде за пример Силистренско, като каза, че в общините, които ДПС управлява - Главиница и Ситово, само за последните 4 години са инвестирани 25 милиона лева, а в община Дулово - сумата е едва 6 милиона, и от министерски постановления . Аталай похвали регионалния министър Петя Аврамова, че след години чакане най-сетне е започнала ремонта на пътища в региона, по които досега с БТР-и са спасявали болните хора, защото дори линейки не са могли да минават.

Ние правим всичко възможно да спечелим и трите градове в Североизточна България - Търговище, Шумен и Разград., каза още Аталай и добави: Усилията ни са много сериозни и хората, които предлагаме, заслужават.

Ако не е ДПС, този парламент отдавна щеше да е в небитието, призна Аталай. Той каза, че политическите настроения са такива, че очаква да се приемат предложеинята на Движението и за редуцирането на ДДС за хранителната верига, както и за инвестициите в общинската пътна инфраструктура.

Аталай похвали Булгартрансгаз и енергийното министерство, че работата по газовата тръба, която трябва да свърже синьото гориво от Турция към Сърбия през България, върви успешно и каза, че договорът за транзитирането на газа с Русия през Украйна е до 2030 година, най-вероятно ще има загуба, съдебен процес, но очаква печалби от преноса на турската тръба.

Аталай поиска чисто нов закон за енергетиката, който вече 15 години се поправя. В него трябва да залегнат и очакванията на нацията за развитие на енергетиката. Той припомни, че ДПС е против ядрената енергетика, но смята, че трябва да се запазят базовите мощности, да се развива водородната енергия и тази от парогазовите централи.

Няма да паднат цените на тока, ако се преразгледа споразумението с американците за Мариците, каза още депутатът от ДПС. Според него не цените ни пречат, а конкурентоспособността. Ако жизненият стандарт е висок, сметките ще са по джоба ни, каза Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай