Аталай: На страната е нужно незабавно програмно правителство

Рамадан Аталай коментира, че едно служебно правителство не може да иска изменение на държавния бюджет

Аталай: На страната е нужно незабавно програмно правителство | StandartNews.com

„Нашата визия е, че на страната е необходимо програмно правителство. То трябва да направи реформите, които политическите партии не ги направиха през последните 10-12 години”. Това коментира Рамадан Аталай от ДПС в интервю за Нова тв. Днес от партията са поканени на разговори при президента, които се провеждат преди даването на втория и третия мандат за съставяне на правителство.

"Експертното правителство би имало кратка програма с няколко точки в определен срок от време. Някоя формация, особено ДБ, досега да е представила такава програма? Те са на принципа - изберете ни, пък ние ще решим какво да правим", коментира Аталай. Според него служебното правителство „в този си вид има доста пропуски”.

Относно искането за актуализация на държавния бюджет, Аталай коментира, че едно служебно правителство не може да иска изменение на държавния бюджет.

„Нашите експерти смятат, че с настоящия бюджет може да се посрещнат всички нужди”, каза Аталай. "Направихме кратък разговор в партията за актуализацията на бюджета. Ние сме принципи и смятаме, че едно служебно правителство няма мандат да иска подобна промяна. Това няма как да се случи, при положение, че експертите ни отчитат, че имаме достатъчно средства", смята той.

По думите му служебно правителство няма правово основание да иска изменение в бюджета.

Той коментира и скандала с полицейското насилие под колоните на Министерския съвет. „Не защитаваме нито прокуратурата, нито насилниците в МВР, но не може всичките да ги сложим под общ знаменател. И не може след 30 години демокрация, да оставиш в редиците си хора, които могат, 4 или 10 души да замъкнат младежи и да се гаврят с тях. Същото е да накараш човек да подпише документ и да намалиш по този начин активността на изборите, да промениш ситуацията в парламент”, каза Аталай.

">news://

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай